Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Memòria independentista
Demà es presenta la Ruta per la independència a Barcelona

Demà diumenge es portarà a presentació oficial de la ‪#‎RutadelaIndependència‬ a ‪‎Barcelona, que comptarà amb la participació dee subscriptors de la revista Sàpiens

16/04/2016 Història
L'estrena de la ruta d'història de l'independentisme s'iniciarà demà diumenge a les 11h a Plaça Catalunya, davant de monument a Macià, i s’allargarà fins a les 13h. Ha estat organitzada per la Fundació Reeixida, i de persones impulsores del Centenari de l'estelada o la recuperació de la figura de Vicenç Albert Ballester, entre els quals Oriol Falguera.

La revista d'història Sàpiens ha organitzat un concurs sobre la ruta, i uns 15 participants faran la ruta per primer cop.

Els organitzadors han descrit la ruta per uns 60 punts on l'independentisme català ha fet història: "Des de Roca i Farreras (Any 1878) fins al juny de 1946 amb detencions de dos escamots de la Secció Militar del FNC."

Es tracta de la primera Ruta de la independència a Barcelona, un circuit cultural i polític a través dels indrets on tingueren lloc els esdeveniments clau del primer independentisme català de començaments del segle XX, anomenat per la premsa d'aleshores com a "separatisme" o "nacionalisme radical".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid