Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1r de Maig
Recull d'actes reivindicatius d l'1 de Maig arreu dels Països Catalans

"En aquest moments la independència es presenta com una escletxa de sobirania nacional-popular, enmig d’un món cada vegada més subsumit als poders supranacionals i transnacionals del gran capital. Així doncs, amb l’horitzó fixat a la República Socialista Federativa dels Països Catalans, cal aquí i ara convertir el procés constituent de la República Catalana i els moviments populars pel dret a decidir arreu de la nació en una onada de mobilització a favor de la conquesta d’un nou marc democràtic, socialment més just i igualitari".

30/04/2016 Laboral

Aquesta jornada de lluita pels drets dels treballadors es va establir al congrés obrer socialista celebrat a París el 1889 en homenatge als Màrtirs de Chicago ja que la vaga era l'instrument que feia servir cada 1 de maig per forçar la patronal i els estats liberals a acceptar la jornada de 8 hores. Una diada doncs que reivindica la necessitat de la protesta i reclamacions obreres en defensa dels drets laborals.

Sota aquest horitzó,  els treballadors dels Països Catalans i de tot el món estan cridats a sortir al carrer per reivindicar la consciència de classe treballadora i superar així el capitalisme. En aquest contex mundial de retallades en salaris i pensions, eliminació de drets socials, desnonament, desocupació...cal plantar cara.

A casa nostre, la independència es presenta com una escletxa de sobirania nacional-popular i en aquesta línia  cal aquí i ara convertir el procés constituent de la República Catalana i els moviments populars pel dret a decidir arreu de la nació en una onada de mobilització a favor de la conquesta d’un nou marc democràtic, socialment més just i igualitari.

Comunicats

sectorial de treballadors/es per la independència: La independència és l’oportunitat que no podem deixar escapar.

- La Intersindical-CSC.  Dignifiquem les nostres vides, construïm la República Catalana!

- Coordinadora Obrera Sindical (COS) Als Països Catalans colpegem el capitalisme i el patriarcat.

- CUP. 1 de maig: Per la República de les treballadores

- Poble LLiure: 1r de maig: som República, som Països Catalans, som classe treballadora

- Endavant. Manifest d’Endavant en motiu del Primer de Maig

- ARRAN. Manifest del 1r de Maig de l'Esquerra Independentista


Actes reivindicatius 

VALÈNCIA: A les 11:30 Plaça Sant Agustí

MATARÓ: A les 11:30h Davant l'estació de trens de la capital maresmenca, s'iniciarà la manifestació unitària convocada per la Comissió 1r de maig Maresme

GIRONA:

- 11h, davant la Cambra de Comerç. Esmorzar popular (amb parlaments i actuació musical) i acció davant la Cambra de Comerç. Organitza: COS, IAC. Col·laboren: CUP, Assemblea de Joves del Gironès, Casal de Joves 4 Rius, Casal Independentista El Forn, SEPC, Intersindical-CSC, Arran N-O i Poble Lliure.

- 18h, plaça del Vi. Manifestació, acció en homenatge a les treballadores del fil gironines i parlaments amb Benet Salellas (diputat de la CUP-Crida Constituent) i sindicalistes de LAB (Euskal Herria).

BLANES: 19h del passeig de Dintre, davant l’Ajuntament, i recorrerà diversos carrers de la vila sota el lema “Juntes contra l’atur, el patriarcat i la precarietat”. Comissió Maig Obrer i Anticapitalista

BARCELONA:

- 11h plaça Urquinaona / Pau Claris. L’Assemblea Sectorial de treballadors i treballadores per la independència.

- A les 12:00h. Portal de l’Àngel. Convoca la COS

- 17.30h Ramba del Raval "Molts colors, una sola classe" (La Intersinsical-CSC)

- 17.30h Parc de les 3 Xemeneies (La Intersinsical-CSC)

- 18h Plaça de la Universitat (AL, ARRAN, Endavant (OSAN), SEPC, CUP)

IGUALADA:

- 14h Dinar popular a l'Estació Vella

- 17:30h L’Assemblea Nacional Catalana (ANC)SúmateIntersindical CSCPoble Lliure ila Teixidora organitzen i conviden a participar totes les entitats i institucions de l’Anoia, una manifestació reivindicativa i festiva pel proper diumenge 1 de maig sota el lema "Per una legislació pròpia, república catalana".

OLOT: Manifestació, dinar i tarda de concerts:

A les 11.30h a les escales de Sant Esteve hi haurà una lectura de manifestos reivindicatius per part de cadascun dels col·lectius que integra la comissió. Seguidament, a les 12.30h començarà la manifestació, sota el lema: "Treballadores en lluita: ni un pas enrere. 2a marxa pels drets socials." El recorregut acabarà a la Plaça Cinema Colon, on qui ho vulgui podrà comprar tiquets pel dinar popular, que consistirà en amanida, paella vegetariana, pa, aigua, vi i postres.

La Comissió 1 de maig de la Garrotxa, integrada per la CNT d'Olot, la PAH, Unitat Contra el Feixisme i el Racisme, les CUPs de la Garrotxa, l'Assemblea de Joves de la Garrotxa, el Sindicat d'Estudiants, el Partit Comunista dels Països Catalans i el Col·lectiu feminista la Dalla

Tot seguit a les 15:30h Dolors Arqué explicarà contes per la mainada.
A les 16:30h començaran els concerts amb els grups Pa de Quilo, Kilombo i Músics Solidaris.

GRANOLLERS:  12h. manifestació sota el lema "Pa, sostre i treball". Conquerim els nostres drets. Sortirem de l'estació de Renfe i anirem fins a la Porxada. 

LA SEU D’URGELL: a les 17:30h Plaça Soldevila. Manifestació, convoquen: ARRAN Alt Urgell, CUP Alt Urgell i Endavant Alt Urgell

PEDREGUER:

- 12:00h: Concentració als Pòrxens

- 12:30h: Lectura poètica "Una acció poètica entre tantes" A càrrec de L. sanchis i J. Martinez.

- 13:00h: Parlaments: Assemblea de Docents de les Illes Balears; Representant de la CGT; Vicent Martí (Llaurador i activista de l'Horta) I Josep Villaroya (Coordinadora Obrera Sindical)

- 14:00h: Dinar de recapte (l'organització posarà beguda i picadeta)

PERPINYÀ: 11.30 Manifestació Plaça de la Victòria

PALMA: 12h Manifestació. Plaça d'Espanya

EIVISSA: 11.30h Carrer Navarra

SANT CUGAT DEL VALLÈS: A les 10.15h Manifestació a la plaça d’en Coll per anar en manifestació fins a l'estació dels ferrocarrils de Sant Cugat. ASSEMBLEA PELS DRETS SOCIALS DE SANT CUGAT DEL VALLÈS 

TARRAGONA: 12h Plaça Imperial Tarraco. L’Assemblea Sectorial de treballadors i treballadores per la independència. 

VILANOVA I LA GELTRÚ: a les 11:00h Cruïlla Francesc Macià/Dr. Zamenhoff

LLEIDA:  a les 12:00h Plaça del Treball

SABADELL:  les 11:00h. Plaça de la Creu de Barberà

MANRESA: a les 11:30h Ben Plantada

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid