Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Feminicidis
Un segon assassinat d'una activista indígena i ecologista, a Colòmbia

A més de l'assassinat de la líder indígena defensora del medi ambient a Hondures, Berta Càceres, un altre feminicidi d'una líder camperola es va produir dies abans, a Colòmbia

06/03/2016 Política

L'activista ecologista Maricela Tombe va ser assassinada amb diversos trets al cap mentre sortida d'un establiment públic a Playa Rica, Cauca, Colòmbia. El crim es va produir el passat 28 de febrer, i se sospita que ha estat comès per membres de grups paramilitars colombians.

Maricela era coneguda per la seva implicació en el treball comunitari, especialment com a presidenta de l'Associació Camperola Ambiental de Playa Rica (Ascap) del municipi del Tambo Cauca.

Les Dones de la Ruta Pacífica han expressat el condol i la solidaritat amb la família i la seva comunitat, i han mostrat un ferm rebuig davant aquest nou feminicidi. També reclamen a la Fiscalia que iniciï amb celeritat la investigació per detenir responsables d'aquest cas.

Maricela Tombe de 36 anys d'edat i mare de dos menors, va destacar com a Secretària de la Junta d'Acció Comunal de la Sendera Brisas, i després com Presidenta d'aquesta entitat i posteriorment Presidenta de l'Associació Camperola Ambiental de Playa Rica ASCAP durant el període 2011-2014. Maricela havia deixat aquest càrrec a l'organització camperola de ASCAP per concentrar-se en el tractament mèdic.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid