Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
autònoms
Presentació de la sectorial d'autònoms de la Intersindical-csc
05/02/2016 Laboral
Ahir, es presentà la nova sectorial d’autònoms de la Intersindical-CSC  en una roda de premsa a la seu del CIEMEN. Carles Sastre Secretari, general de la Intersindical-CSC, exposà els motiu que han dut al sindicat català a obrir aquesta nova sectorial. Sastre va estar acompanyat de Carme Teixidó portaveu de l’entitat, Ara o Mai, que ha signat un acord amb el sindicat per donar suport logístic i de difusió a la iniciativa.

Els autònoms, un col·lectiu precaritzat i en creixement

Sastre palesà que els autònoms constitueixen més d’un 20% del conjunt dels treballadors actuals de Catalunya. És un col·lectiu que no para de créixer malgrat la crisi i que, a data d’avui, al nostre país ja superen el mig milió de persones. Sastre recordà també que aquest creixement contrasta amb les condicions de precarietat que pateixen aquestes persones, i que el seu increment és motivat, sobretot, perquè les grans empreses de serveis externalitzen riscos i costos. Per aquests motius, de del sindicat independentista entenem que és un sector que està en situació de precarietat per definició.

El secretari general de la Intersindical-CSC posà èmfasi que a nivell legislatiu la majoria de normatives estan pensades per a les grans empreses, aquest és l’esquema habitual de l’estat espanyol i, per aquesta raó, des de la Intersindical-CSC s’aposta per articular una sectorial d’autònoms en clau clarament independentista i de classe, essent aquest és un repte estratègic.

Per la seva part Carme Teixidó, d'Ara o Mai, expressà la importància de donar cobertura a iniciatives com aquesta que ofereixen suport a un sector important dels treballadors catalans i que, alhora, serveixen per a bastir un espai de confluència d’àmbit estrictament català i independentista.

Pel que fa al desenvolupament de la sectorial, es possibilitarà que a preus molt econòmics, els autònoms que s’afiliïn a la Intersindical-CSC puguin comptar amb diferents tipus de serveis que inclouen presentació d’impostos trimestrals i resums anuals, així com consultes i assessorament legal, entre d’altres

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid