Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- Es publica el disc “Visca la Terra!”

Es publica el disc “Visca la Terra!”

11/09/1985 Tal dia com avui

L'Onze de Setembre de 1985 es publica el disc "Visca la Terra!" que conté els temes "La Cançó del Tinell", "Països Catalans" i "La Dansa de la Terra". L'autor de la música de les dues cançons del senzill Visca la Terra! i de la lletra de la Cançó del Tinell és Marcel Casellas (la primera cançó del single, Països Catalans, té lletra d'Àlvar Valls). Casellas també és autor de bona part del fragment de la Dansa de la Terra que inclou el conegut eslògan "In-inde-independència". El que no es va publicar al disc (per recomanació de l’advocat Ignasi Doñate que és l’intèrpret de les dues cançons del senzill) són els crits "pica ben fort, pica ben fort...Terra Lliure pica ben fort" però la melodia sense lletra i els altres eslògans sí que es van posar finalment al single editat pels Comitès de Solidaritat amb els Patriotes Catalans amb la col·laboració del Moviment de Defensa de la Terra.

Marcel Casellas va compondre La Cançó del Tinell a la cel·la número 15 de la comissaria de Via Laietana durant les detencions d’independentistes del mes de desembre de 1981. En una partitura de la cançó que Casellas va enviar el març de 1982 a 4 independentistes empresonades (Teresa Lecha, Mait Carrasco, Eva i Blanca Serra) es pot llegir “La Cançó del Tinell, desembre, 81 (cel·la 15). Per en Jaume Llussà i Pere Bascompte i les noies que tant estimo per boniques i lluitadores: Teresa, Mait, Eva i Blanca. Armonització: Març 82”.

Àlvar Valls, que l’any 1977 quan va romandre empresonat a la cel·la 542 (cinquena galeria) de la presó Model va escriure diversos poemes que es van publicar al poemari Crit. A la pàgina 380 del llibre de memòries Al cap dels anys: militància, presó i exili 1970-1998 Valls cita el poema Països Catalans (publicat a la pàgina 9 del poemari Crit) que Marcel Casellas va musicar l’any 1985. La portada del disc va ser realitzada per la il·lustradora Isabel Herrero.

Valora
Rànquings
  1. Ha mort l'independentista Albert Serra "Sefu"
  2. Walt Disney, l’Amazones, la ramaderofòbia i la desertificació
  3. La guerra no ha acabat
  4. La Intersindical-CSC denuncia que els centres educatius no podran atendre l'alumnat en les condicions necessàries en l'inici de curs
  5. El litoral català s'omple d'estelades per saludar la diada
  6. Poble Lliure estudia presentar-se de nou a les eleccions espanyoles en cas que es tornin a convocar
  7. Embarcacions de tota mena i esportistes omplen el litoral de Catalunya en l'onada per Independència
  8. Ocupants i botiflers units contra el català
  9. Els Premis Princesa de Girona marxen de Girona i reuniran a la família reial a Barcelona el 4 i 5 de novembre
  10. Endavant, Arran, la COS, SEPC, Alerta Solidària i la CUP commemoren la diada sota el lema "Organitzem el poder popular, cap a la independència no hi ha dreceres"
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid