Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1985- 5 membres de la Crida en Solidaritat són empresonats a instàncies del fiscal Carlos Jiménez Villarejo

5 membres de la Crida en Solidaritat són empresonats a instàncies del fiscal Carlos Jiménez Villarejo

21/04/1985 Tal dia com avui

El 21 d'abril de 1985 5 membres de la Crida en Solidaritat són empresonats a instàncies del fiscal Carlos Jiménez Villarejo. Els quatre joves membres de la Crida a la Solidaritat van ser detinguts el dia abans quan, acompanyats de desenes de persones duien a terme una acció pacífica a l'estació de Sants de Barcelona, de protesta per a la catalanització dels serveis de Renfe, perquè aquesta companyia no havia complert els terminis de 12 mesos, 6 mesos i 3 mesos que hom li va oferir per a retolar, emetre bitllets, adaptar la megafonia, esmenar la toponímia i atendre els ciutadans normalment també en català.

Després de l'acció de catalanització 18 membres de la Cirda a la Solidaritat van ser detinguts a l'estació de Sants de Barcelona (minut 3:55 del vídeo de l'enllaç), dels quals 5 van ser empresonats: JORDI i BERNAT LLOBET, ORIOL FERRER, FRANCESC FIGUEROLA i ANDREU CAMPS. La matinada del dia 21 d'abril van ingressar a presó, aconsellada pel fiscal Jiménez Villarejo, incondicional i preventiva. En JORDI i BERNAT LLOBET i ANDREU CAMPS van ser-hi fins el dia 25 d'abril. L' ORIOL FERRER fins el dia 26. D'altra banda, l'ORIOL FERRER i ANDREU CAMPS van ser objecte, el desembre de 1984, de l'obertura d'un expedient sancionador policial i administratiu per part del Gobierno Civil de Barcelona, en la condició d'organitzadors de la manifestació Contra la Tortura, celebrada el desembre de 1984 a Barcelona, i que havia de transcórrer per les voreres, segons Ferran Cardenal, i no pel mig del carrer, com va passar.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid