Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
VENEÇUELA
Unes declaracions de Maduro desencadenen un conflicte diplomàtic entre l’Estat espanyol i Veneçuela

Nicolás Maduro ha acusat l'expresident del govern espanyol, José María Aznar, de la mort d'un milió dos-cents mil iraquians, ja que va ser ell qui va promoure la guerra de 2003, al costat de George W. Bush.

14/12/2014 Internacional
El Ministeri espanyol d'Afers Exteriors va convocar l'encarregat de negocis de l'ambaixada de Veneçuela a Madrid per demanar-li explicacions sobre el que consideren unes "inacceptables declaracions" del president de Veneçuela, Nicolás Maduro. Les polèmiques declaracions les va fer el mandatari veneçolà durant un acte públic a Caracas la tarda d'ahir, on va dir que l'expresident del govern espanyol José María Aznar, és el responsable de la mort d'un milió dos-cents mil iraquians, ja que va ser ell qui va promoure la guerra de 2003, al costat del expresident dels Estats Units George W. Bush. Fonts de l'Executiu espanyol van dir que aquestes declaracions de Nicolás Maduro són deplorables i alhora han subratllat el seu suport i solidaritat amb Aznar, que va ser cap del govern espanyol entre 1996 i 2004. "Aquest tipus de desqualificacions, falsedats i calúmnies sobre autoritats i líders polítics espanyols són desgraciadament massa freqüents per part del Govern de Veneçuela", han afegit les fonts oficials espanyoles.

A finals del mes d'octubre passat el govern de Caracas va decidir cridar a consultes el seu ambaixador a Madrid "en el marc del procés de revisió integral" de les seves relacions diplomàtiques amb Espanya, com a conseqüència de les declaracions "injerencistes" de l'actual president del govern, Mariano Rajoy. El 22 d'octubre Rajoy va rebre al seu despatx a Lilian Tintori, dona de l'opositor ultradretà veneçolà Leopoldo López, empresonat des del mes de febrer passat pel fet d'organitzar una protesta antigovernamental que va concloure amb greus actes de violència i enfrontaments entre manifestants i policies. Rajoy va manifestar a Tintori el "seu compromís amb la llibertat d'expressió" i la seva preocupació pel judici que s'està fent a López a Veneçuela. Rajoy va declarar que la llibertat de López és "necessària" tot i que Leopoldo López (dirigent del partit feixista veneçolà Voluntad Popular) està acusat de provocar més de 40 morts.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid