Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Periodisme
Solidaritat del Grup Barnils amb Jesús Rodríguez, el periodista inculpat per la policia autonòmica

La denúncia d'aquesta citació i inculpació policial per haver exercit un treball periodístic s'ha difós ràpidament a la xarxa, i el fet ha estat desaprovat per nombrosos periodistes i col·lectius socials, entre els quals destaca el col·lectiu de periodistes Ramon Barnils

29/12/2015 Comunicació

El periodista del Setmanari Directa, Jesús Rodríguez, ha hagut d’anar a declarar aquest dilluns, 28 de desembre, davant els Mossos d’Esquadra després d’haver escrit una peça informativa en què s’informava d’una campanya de boicot a El Corte Inglés en suport a dos vaguistes del 29M.

Segons el periodista se l’acusa, junt amb 16 persones més, “d’intentar mitjançant accions coercitives que el Corte Inglés es retiri d’un procés judicial”.

La denúncia d'aquesta citació policial per haver exercit un treball periodístic s'ha difós ràpidament a la xarxa, i el fet ha estat desaprovat per nombrosos periodistes i col·lectius socials. En aquest sentit, el Grup de Periodistes Ramon Barnils ha emès un comunicat en què denuncia aquestes "greus inculpacions" contra el periodista.

El grup de periodistes Ramon Barnils ha fet públic el seu suport i solidaritat amb en Jesús Rodríguez i "a la seva tasca periodística incansable per explicar allò que, com en aquest cas, no troba forat als grans mitjans de comunicació. Explicar allò que alguns no volen que se sàpiga – que és, en essència, el periodisme- no pot ser en cap cas motiu d’acusació per part dels cossos policials." I denuncia que "la vulneració del dret a la informació que representen les acusacions i demana als Mossos d’Esquadra que rectifiquin i arxivin la citació al periodista. Els cossos policials han de ser garants del dret a la informació i no, com ha passat, una arma coercitiva per exercir pressió contra els periodistes i els mitjans."

Des d'aquest col·lectiu de professionals també han defensat que els professionals de la comunicació "puguin exercir lliurement la seva professió en qualsevol dels temes que preocupen a la ciutadania sense que de la seva feina en derivin acusacions com la d’extorsió i coaccions."

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid