Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Repressió
Nou judici contra 8 veïns d'Esplugues de Llobregat que s'oposaven al pla Caufec

Aprofiten el 28 de desembre per publicar un vídeo on declaren que no són innocents de desobeir l'autoritat, de lluitar contra l'especulació o de protestar contra la injustícia.

28/12/2015 Drets i Llibertats

Els dies 18 i 19 de gener de 2016 els 8 veïns d'Esplugues acusats de 9 delictes d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics així com de 8 faltes de lesions i contra l'ordre públic seuran de nou a la banqueta dels acusats. Cinc d'ells són els mateixos que ja van ser absolts l'any passat dels mateixos càrrecs per una manifestació de 2007. Els opositors al pla Caufec s'enfronten a un total de 15 anys de presó, penes-multa per valor de 6.300 euros (o bé, 11 mesos i 20 dies de presó) i 5.050 euros d'indemnització a 5 policies locals, segons informa ll col·lectiu de suport als veïns d’Esplugues perseguits per defensar Collserola del pla Caufec (Ni muts a la Gàvia).

Davant d'aquest nou cas,  el col·lectiu de suport als veïns d'Esplugues perseguits per defensar Collserola del pla Caufec insisteix que les associacions veïnals han buscat des de 1991 tota mena de diàleg amb l'Ajuntament per tal de negociar el planejament urbanístic als barris de Can Vidalet i Finestrelles i s'han trobat un mur.

En la mateixa línia, els veïns citats a judici acusats d'atemptat contra l'autoritat i desordres públics van iniciar un procés de mediació a través del Departament de Justícia que la Policia Local va rebutjar. Fa 15 dies els encausats havien proposat a Fiscalia acceptar els delictes de desordres públics si es retiraven els d'atemptat contra l'autoritat i les indemnitzacions per lesions a cinc policies locals. Fiscalia hi estava d'acord però els agents segueixen reclamant per les suposades lesions produïdes el març de 2009.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid