Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Kurdistan
Mor en combat la comandant de les YPJ de Kobanê
07/02/2015 Internacional

Hebûn Sinya dirigia una brigada de les Yekîneyên Parastina Jinê (YPJ, Unitats de Defensa femenines) i s'havia fet coneguda per donar les rodes de premsa de la milícia. Sinya representava a les YPJ en les aparicions mediàtiques conjuntament amb les forces de les YPG, peshmerga o FSA. La comandant havia destacat en les accions ofensives a Kobanê especialment aquest mes de gener, segons informa el bloc kurdiscat.

Hebûn Sinya, de nom real Mêdiya Murat, havia nascut a Derîk i va caure en combat conjuntament amb tres membres més de la milícia kurda en els darrers dies de l'alliberament de Kobanê (la mort va ser dins de la ciutat el 30 de gener) . En aquells moments no es va donar a conèixer la notícia de la seva mort que s'ha sabut ara. Fou enterrada ahir pels seus companys i companyes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid