Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
En defensa de la salut pública
La Marea Blanca convoca una casserolada a Lleida contra les retallades a les ambulàncies
03/11/2015 Salut

La Marea Blanca de Ponent i Pirineus convoca demà dimecres 4 de novembre una casserolada a les 18h davant del Departament de Salut a Lleida per exigir que es reverteixin les retallades al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) a les comarques de Ponent.

El nou model d’organització de les ambulàncies imposat aquesta setmana per la Generalitat es suma a les retallades que va rebre el SEM a partir de l’any 2011 en diferents poblacions de Ponent, en relació a les hores de servei dels vehicules i a les condicions laborals dels seus treballadors. Al Segrià, aquest nou model  provoca la pèrdua d’una de les dos UCI mòbils (Unitat de Suport Vital Avançat Medicalitzada)- CLa infermerassa de l’ambulància,  nou model com llades que va rebre el servei a partir de l'oncretament, s’ha eliminat el/la metge/essa de l’ambulància, provocant que la màxima responsabilitat al vehicle (ara anomenat SVAi) recaigui sobre l’infermer/a, que haurà d’assumir responsabilitats mèdiques, com ara la prescripció de tractaments a pacients potencialment crítics. Així ho denuncia el Manifest en defensa del Sistema d’Emergències Mèdiques.

La Marea Blanca exigeix que aquesta UCI recuperi els tres professionals: “Metges, infermers i tècnics treballen junts als hospitals i als CAP i també ho han de fer a l’UCI mòbil, més en un territori gran i dispers com el nostre, amb només un hospital de referència”.

La Marea denuncia que el nou model i les retallades tenen una afectació directa a la qualitat assistencial que reben els usuaris. “Els usuaris de la sanitat pública no podem acceptar cap retallada més i hem de mobilitzar-nos per avançar cap a un sistema plenament públic que garanteixi la seva qualitat i universalitat”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2021 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid