Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua
La Flama del Correllengua travessa una vintena de poblacions

Arribarà a Andorra i Perpinyà escalfa motors

15/10/2015 Llengua

Aquest cap de setmana són una vintena els pobles i ciutats del Principat que celebren activitats, totes elles ben variades i atractives.

Es el cas de la Vila de Gràcia de Barcelona que al llarg de la setmana ha recordat Ovidi amb diverses xerrades i exposicions, i que culminarà els actes dissabte 17, a la plaça de la vila, amb una munió d'activitats de carrer, amb paella valenciana inclosa.

Diverses poblacions també aposten pel record a Ovidi, com el cas de Santa Coloma de Gramenet que ha programat un recital de cançons i poemes del cantautor (Dv. 16, 20h, Auditori Can Roig i Torres) i Castellbisbal amb l'espectacle Memòria Viva i la inauguració de l'exposició "Ovidi Montllor, la fera més tendra i ferotge".

També Cardedeu li dedica una jornada d'homenatge amb la presència de diverses persones que varen conèixer Montllor, entre elles la família Lucchetti (Ds. 17, 20:30h, Centre Cultural). 

Sant Just Desvern opten per una doble jornada d'activitats protagonitzada per l'humor de Xavi Castillo (Dv. 16, Sala Gran de l'Ateneu, 21h) i per la festa al carrer, el concurs Calvern i el concert de Miquel del Roig (Ds. 17, des de les 17:30h, pl. Malaret). També el nucli de la CAL de Pallejà inicia els seus actes aquest dissabte a la plaça del Castell (17:30h) amb tallers de gegants i castellers, jocs i xocolatada.

Al Maresme són qautre les viles amb actes. Canet de Mar continua el programa amb la xerrada "El català i l'aragonès, llengües pròpies de l'Aragó" (Dv. 16, 19.30h, Sala Cultural Ramon de Capmany), mentre que Argentona opta per una tarda de dissabte farcida d'activitats amb espectacle de foc, concurs de botifarra i concerts amb Hora de Joglar (a la plaça Nova i Can Doro). La plaça de l'Ajuntament de Calella serà l'escenari dels actes amb activitats infantils i música des de les 17h. Finalment Sant Vicenç de Montalt organitza el diumenge al migdia, a la plaça del poble, un conjunt d'actes d'arrel tradicional que culminaran amb la lectura del Manifest.

Volem destacar especialment la celebració del Correllengua a la població de Montagut i Oix, el primer acte amb molt de temps que se celebra a la Garrotxa. Una xerrada a l'entorn de la figura d'Ovidi, amb Núria Cadenes i Jordi Tormo entre d'altres, serà l'acte central (Ds. 17, 17:30h).

Roda de Ter tornarà a l'arena amb un nou i complet Correllengua, que ja ha estat encetat per una interessant xerrada del jutge Santi Vidal i que continuarà dissabte amb el plat fort de les actuacions de Pastorets RockObeses (a La Carpa).

La vila d'Artés tampoc s'està de res, i en la seva 19a edició proposa una farcida mostra de cultura popular amb castellers, geganters, bastoners i grallers, i el concert final d'Ovidi 3. La sala del Dr. Baiget serà el marc de celebració del Correllengua de Golmés, amb tallers i titelles pels més menuts i la projecció del film "Ovidi, crònica d'un artista" (Ds. 17, 17:30h). Més al sud, a la ciutat de Tarragona el Casal Sageta de Foc organitza la tarda i vespre de dissabte una jornada que combina jocs tradicionals i record a Ovidi, amb el concert de Joan Sebastià i Toni Porcar. 

La manca d'espai no ens permet destacar altres actes que se celebraran a la Pobla de ClaramuntSant Feliu de LlobregatCastellolíTorís Elx però podeu tenir-ne més detalls a l'agenda. 

La Flama travessa Andorra

El Correllengua és des de fa sis anys ben present al Principat d'Andorra i enguany hi tornarà amb una doble jornada d'actes. El divendres, al Pas de la Casa, i de la mà del Centre d'Autoaprenentatge de Català s'han programat diverses activitats amb jocs de llengua i cultura (el joc d'Andorra, lliga d'scrabble i campionat d'embarbussaments) i amb berenar popular inclòs.

L'endemà, serà el torn d'Andorra la Vella, amb bona part de la jornada concentrada al matí a la plaça del Consell General. La construcció d'un gran mapa d'Andorra donarà el tret de sortida i seguiran jocs per a la mainada, concursos de llengua i tallers de gastronomia.

Perpinyà escalfa motors

Com cada any, la capital rossellonesa s'encarregarà de clausurar oficialment una nova edició del Correllengua. Enguany serà el dissabte 7 de novembre i centrarà la seva reivindicació en l'exigència d'un Estatut per la Catalunya Nord.

Com és habitual la jornada s'iniciarà amb una manifestació festiva, que partirà de la plaça de Catalunya a les 16h. Dues hores més tard serà el torn dels parlaments i la popular Marxa de Torxes. La diada finalitzarà a la Casa Musical amb les actuacions de Ghetto Studio(Catalunya Nord), Mauresca (Occitània) iFeliu Ventura i els Xerramequ amb els Aborígens (País Valencià).

Des de la CAL organitzen un autocar per a assistir-hi, prèvia aturada a Figueres per a celebrar el Correllengua local. Properament us en donarem més detalls.

Dades facilitades per la Coordinadora d'Associacions per la LLengua (CAL)

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid