Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Correllengua 2015
El Correllengua empeny amb força al País Valencià i Catalunya

Les proximitats del 9 d’octubre marquen tradicionalment l’agenda del Correllengua al País Valencià sota la coordinació d’Acció Cultural (ACPV).

03/10/2015 Llengua
Enguany no és una excepció i bona part dels actes previstos tindran lloc les properes dues setmanes, emmarcades en activitats que involucren especialment les escoles i els instituts. Aquest és el cas de les viles deCastelló de la Plana, Betxí, Benicàssim, Sant Mateu i Morella, que entre el 30 de setembre i el 3 d'octubre celebraran activitats diverses. A destacar el fet que per primer cop la flama de la llengua serà rebuda per la corporació municipal de la capital castellonenca, signe del canvi polític que comença a evidenciar-se.

Més al sud, a l'Alúdia tindrà lloc el lliurament de la 20a edició dels Premis Jaume I que aquest any s'atorguen a l'Editorial Denes, a Ramon Trullenque, a la companyia Pluja Teatre, a l'IES Rei en Jaume d'Alzira i a Alcúdia Qualitat.
 
En aquesta edició el Correllengua del País Valencià commemora un doble aniversari, els 750 anys del naixement del cronista Ramon Muntaner i, com en el cas del Principat, els 20 anys de vacances d'Ovidi Montllor.

Cap de setmana farcit d’activitats a Catalunya

El nucli de la CAL de l’Hospitalet de Llobregat recupera el Correllengua després d’un any de descans amb un sopar col·loqui amb Jordi Bilbeny, autor del llibre “La sardana i la religió de les bruixes” (Dv. 2, 20:30h, Casino del Centre).
- A Castellar del Vallès, tot un referent del Vallès, organitza una doble jornada (dies 2 i 3 d’octubre) o hi destaquen la munió d’activitats que tindran lloc a la plaça Calissó, el dissabte a partir de les 11 del matí i fins ben entrada la nit.
- A Sallent tampoc es queden curts amb tres jornades de Correllengua, entre el 2 i el 4 d’octubre, amb el concert d’homenatge a Ovidi amb Feliu Ventura (Ds. 3, 20h, plaça Joan Vilaseca) i el vermut i dinar del Correllengua (Dg. 4, 12h, plaça dels Arbres) entre els actes més potents.
- La capital del Maresme, Mataró també celebra activitats aquests dies i que s’allargaran fins l’11 de novembre. Concretament, aquest dissabte (a partir de les 17h) una gran cercavila recorrerà el centre de la ciutat des de can Xammar fins a la plaça de l’Ajuntament, on es farà lectura del Manifest i hi haurà activitats per als més menuts.
- A Sant Pere de Riudebitlles concentra els actes el dissabte 3 d’octubre amb un dinar popular i animació infantil a la plaça de l’església.
- A Olesa de Montserrat, el nucli de la CAL  ens té acostumats a organitzar un Correllengua d'allò més animat i enguany, que celebra el seu quinzè aniversari, ha tirat la casa per la finestra amb un total d'onze dies d'actes. Se'ns fa difícil destacar-los tots i per aquest motiu us en fem un breu tastet. El dissabte 3 d'octubre la plaça Fèlix Figueras serà el punt d'arribada de la cercavila, i de la mostra de cultura popular i danses, que s'iniciarà al parc de l'Estatut a les 17:30h.
a a la nit serà el temps pel sopar popular i la gresca amb els concerts de Pirat's Sound Sistema i Miquel del Roig. La setmana entrant, s'han programat dos actes de record a Ovidi: dilluns 5 d'octubre amb la projecció del documental "Ovidi Montllor, Crònica d'un Artista" i el dia següent amb el recital de poemes i cançons a càrrec d'Oriol Garrido. L'acte final serà el divendres 9 d'octubre (20h, plaça Fonts) amb un taller de danses valencianes.
Per a més detalls sobre aquests i els altres actes a consulteu el programa.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid