Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llengua
El Correllengua visita les comarques del Baix LLobregat, l'Anoia, el Maresme i la Marina Alta

Més de 140 les mocions de suport al Correllengua aprovades. Participa al concurs fotogràfic!

08/10/2015 Llengua
Aquest vespre, a Olesa de Montserrat (Baix Llobregat) ha finalitzat llarg Correllengua amb un interessant taller de danses del País Valencià, i perfecte per a conèixer La Mocadorada.

La Biblioteca Popular Montserrat Roig de Sant Feliu de Llobregat aplegarà l'exposició "Joan Amades, la memòria del poble" que es podrà visitar fins el 21 d'octubre.

Canet de Mar (Maresme) inaugura  l'exposició "1714-2014 Una llengua cap a la llibertat. Realitat i vitalitat de la llengua catalana", a la Sala Cultural Ramon de Capmany.

Demà, al mateix espai tindrà lloc la presentació del llibre "Introducció a la història dels Països Catalans" a càrrec de dos dels tres autors, Albert Botran i Carles Castellanos. Finalment, la mateixa vila organitza el dissabte 10 a la tarda (plaça de la llenya) un interessant taller de llengua de signes catalana.

També al Maresme, Palafolls organitzarà la primera edició del Correllengua a partir del dilluns 12 d'octubre amb un concurs d'endevinalles infantils a la biblioteca de la vila. Per finalitzar, el mateix dia a Jorba es clourà l'edició del Correllengua local amb un dinar popular i tertúlia literària amb el filòleg Jaume Farrés (carrer Major, 14h).

Com és habitual consulteu l'agenda per a més detalls. Dades facilitades per la Coordinadora d'Associacions per la Llengua (CAL)

Més de 140 les mocions de suport al Correllengua aprovades

Una manera de valorar la vitalitat i implantació territorial del Correllengua és a través del nombre de mocions de suport al moviment que s'aproven als consistoris d'arreu del país. Enguany, la CAL s'havia fixat l'objectiu d'ampliar significativament aquest suport i a fe de Déu que ho hem aconseguit. Ja són més de 140 el nombre de mocions aprovades, una xifra clarament superior a la d'anys enrere que en el millor dels casos assolia la quarantena. En alguns casos el suport ve acompanyat d'una aportació econòmica que globalment ja assoleix els 1.700 €.

Dels suports assolits, tres provenen de consells comarcals i la resta d'ajuntaments, alguns tan significatius com Badalona, l'Hospitalet de Llobregat, Lleida, Sabadell, Sant Feliu de Llobregat o Terrassa.

Podeu esbrinar si el vostre poble o ciutat és al llistat mitjançant l'enllaç al mapa.

Participa al concurs fotogràfic !


Com molts sabeu, aquest any la CAL ha convocat un concurs de fotografia per a dispositius mòbils amb l'objectiu d'immortalitzar el moviment a través d'imatges.

Per participar al concurs, cal publicar les fotografies a Instagram amb l’etiqueta #Correllengua2015 i indicar l’indret des d'on es realitza el Correllengua. Cada participant pot aportar tantes imatges com vulgui, tan sols es requereix que ho faci fins al 7 de novembre. Totes les fotografies es publicaran al compte d’Instagram de la CAL, i s’afegiran al Mapa del Correllengua 2015.

Les 20 instantànies que l’endemà del 7 de novembre hagin acumulat més “m’agrada” s’imprimiran i passaran a formar part d’una exposició itinerant dedicada al Correllengua. D’aquestes imatges, la Comissió Organitzadora del Correllengua seleccionarà aquella que millor resumeixi l’esperit del moviment, i serà premiada amb un lot de productes del Correllengua


 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid