Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament Nacional
L'ASM treballarà per construir la República Federal dels Països Catalans

A mitjà termini l’ASM té com a objectiu la celebració de consultes sobiranistes en els diversos pobles així com la possibilitat de celebrar un referèndum per decidir el futur de l’Arxipèlag

31/10/2015 Política

L’Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) ha celebrat aquest dissabte a la Real una reunió per presentar la ponència programàtica que apunta a la construcció d’una república Federal dels Països Catalans. Una setantena de persones, entre membres i simpatitzants, han participat en la trobada, segons la informació apareguda al dBalears

L’assemblea ha servit per aprovar els pressuposts així com la renovació de diversos membres de la secretaria de l’ASM. En un ambient animat i engrescador també s’han explicats tots els actes i activitats desenvolupades des de l’abril passat, entre les quals hi destaquen les diverses presentacions a diferents pobles.

El punt central de la reunió ha estat l’explicació de la ponència programàtica de l’ASM. En aquest sentit s’ha apuntat que, a llarg termini, es treballarà per intentar construir la República Federal dels Països Catalans. En aquest sentit, es vol fonamentar un model de país que veu la independència com un mitjà per millorar la situació de l’Arxipèlag.

Model de país

Aquest model de país, segons l’entitat, ha de prioritzar la petita i mitjana empresa com a motor del desenvolupament econòmic. També advocarà per la multiculturalitat des del reconeixement del català com a llengua pròpia. Cada illa seguirà el seu camí i es garantirà la plena autonomia.

A mitjà termini l’ASM té com a objectiu la celebració de consultes sobiranistes en els diversos pobles així com la possibilitat de celebrar un referèndum per decidir el futur de l’Arxipèlag. A curt termini L'ASM vol créixer sectorialment a través de la implantació en els pobles i sobretot a les barriades de Palma. També s’engegaran campanyes informatives i s’intentarà arribar a més actors socials i econòmics.

Jordi Sánchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, present aquests dies a Mallorca, ha destacat que des de Barcelona s’ajudarà a continuar aquest camí, sempre des de l’autonomia, per tal d’arribar a conformar un mateix estat.

Valora
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. “Catalunya serà, CRISTIANA O NO, serà!”
  6. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La República laica contra les ideologies de la desigualtat i el fanatisme embrutidor
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid