Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
finançament autonòmic
L'ASM exigeix que Beteta demani disculpes i insta al Govern a acudir als tribunals
08/10/2015 Política
L'Assemblea Sobiranista de Mallorca (ASM) exigeix al secretari d'Estat espanyol d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, que es disculpi per les seves amenaces de retallar el finançament de les Balears davant el retard del Govern en presentar el seu pla econòmic.

"És inadmissible que l'Estat espanyol, que es queda el 48% dels nostres imposts, que des de l'any 1995 ens ha espoliat uns 70.000 milions d'euros, i que ens deu com a mínim 1.300 milions en inversions estatutàries incomplint les seves pròpies lleis, ara ens ensenyi el garrot perquè el Govern Balear té greus problemes per quadrar el pressupost. Més encara quan aquests problemes són el resultat de les imposicions de Madrid, que amb una mà ens roba i amb l'altra ens prohibeix endeutar-nos per poder pagar els serveis que tenim transferits" puntualitza l'ASM.

El Sr. Beteta, per altra banda, no té en compte, apunta l'ASM, que "Espanya ens ha sucat com una llimona i no ha fet un sol pla de finançament afavoridor per a les Illes Balears en tres-cents anys, d'ençà que perdérem la nostra independència econòmica com a conseqüència de la invasió borbònica".

L'ASM insta el Govern de les Illes Balears a acudir als tribunals per recuperar les inversions estatutàries que ens corresponen, i aposta pel dret a decidir i la independència com a única solució per evitar l'espoli i les mesures draconianes imposades per l'Estat espanyol.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2022 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid