Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
27S
Baños: “Cal guanyar la independència, proclamar-la i obrir un procés constituent obert i popular”

Baños va participar a l'acte central de campanya de la CUP-CC a Osona, juntament amb Katia Juncks, Quim Arrufat i Eulàlia Reguant

16/09/2015 Política

Antonio Baños, candidat de la CUP-Crida Constituent va alertar aquest dimarts al vespre que no pensen “estar 18 mesos de negociacions amb l'estat espanyol” i que “el 27 de setembre cal guanyar la independència, proclamar-la i obrir un procés constituent obert i popular”. Baños responia això les paraules d'Artur Mas, que assegurava que descartava una Declaració Unilateral d'Independència, i que després del 27S s'hauria d'obrir una negociació amb l'estat.

Baños va participar aquest dimarts a l'acte central de la CUP-Crida Constituent a Osona, a l'auditori Marià Vila d'Abadal a l'edifici del Sucre ple a vessar, juntament amb Katia Juncks, regidora de Capgirem Vic i consellera comarcal de la CUP; Eulàlia Reguant, número 6 de la llista de la CUP-CC, i Quim Arrufat, diputat de la CUP-AE al Parlament. L'acte el va presentar Elena Crespi, regidora de la CUP a Torelló.

En el programa de la CUP-Crida Constituent es destaca l'aposta per a dur a terme la Declaració Unilateral d'Independència; impulsar un programa d'emergència social que prioritzi l'aturada dels desnonaments, dels acomiadaments i de les retallades i les privatitzacions per sobre del pagament del deute; així com la gestió pública de tot l'ensenyament, la sanitat, justícia, obra pública i que instauri la Renda Garantida Ciutadana; impulsar un procés de desconnexió nacional i popular amb l'Estat espanyol i la Unió Europea sobre la base de la suspensió de l'aplicació de tota la legislació estatal i de la Unió Europea lesiva per a les classes populars; articular un programa per garantir que el procés tingui un caràcter autoorganitzat i popular; i cercar el reconeixement internacional.

Per la seva banda, la regidora Katia Juncks, va fer una repassada d'algunes de les històries i drames personals que va viure durant la seva infantesa al Brasil, les mateixes destrosses que, diu, viuen ara les seves filles a Europa, “on se suposa que es respecten els drets humans i la societat del benestar”. Juncks va reclamar indignació i radicalitat davant les desigualtats.

Quim Arrufat va demostrar el canvi radical que ha suposat la presència de la CUP al Parlament i als ajuntaments, “la consciència política i les ganes de canvi són la millor garantia”. Els diputats de la CUP han introduït conceptes com “desobediència”, “sobirania”, “insubmissió” o “capitalisme” al debat polític, han fet d'efecte mirall, han recuperat noms propis de la història i la tradició cooperativa i obrerista i han fet una “persecució efectiva de la corrupció”, diu.

Eulàlia Reguant va fer èmfasi en la necessitat de crear un pla d'emergència “que faci front a l'empobriment generalitzat”. “Cal deixar de pagar el deute perquè totes les persones tinguin tots els drets bàsics assegurats”, va dir, recordant que l'actual deute és superior a 64.000 M€, deute que “acabarem de pagar el 2108, si no ens continuem endeutant”.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid