Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
UOB demana a la conselleria d'Educació un ensenyament 100% en català
28/07/2015 Educació
El sindicat educatiu Unió Obrera Balear (UOB) s’ha reunit aquest dilluns amb el conseller d'Educació i Universitats, Martí March, i el director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante. El Sindicat ha presentat setze propostes en relació amb la LOMQE, ràtios i horaris, riscos laborals i sobre la llengua catalana a l’ensenyament, entre d'altres, segons informa el dBalears.

En primer lloc han demanat el compliment de tots els apartats de la taula reivindicativa de la vaga indefinida. La UOB ha insistit en la proposta d'emetre un decret llei per tal d’ajornament els currículums LOMQE de secundària. Segons ha indicat el sindicat, el conseller els ha respost que aquesta via no els agrada, que el Tribunal Constitucional en qüestiona l'aplicació a temes educatius i que consideren que no hi havia alternativa de currículums si es derogaven els aprovats pel Govern Bauzá.

«Lamentam que March continuï negant-se a publicar un decret llei sense aportar cap argument de pes» ha manifestat el sindicat i han afegit que «mentre no es demostri el contrari, aquesta via legislativa és l'única manera d'ajornar la LOMQE a secundària i evitar així els perjudicis que ocasiona: pèrdua de places docents de matèries afectades, impossibilitat de donar una formació integral dels alumnes, despeses innecessàries a les famílies per la compra de llibres, etcètera».

Pel que fa a l'ensenyament en català, UOB ha demanat al conseller una llei educativa o decret que estableixi l'ensenyament 100% en català, a excepció de les matèries d'altres llengües i de l'aprenentatge voluntari de matèries en llengües estrangeres. March s'ha decantat per considerar primer la situació segons quin sigui cada centre. Pel que fa al director general de Planificació, Ordenació i Centres, Antoni Morante, també ha esmentat la necessitat disposar d'una radiografia dels assoliments lingüístics centre per centre, i ha manifestat la intenció de posar en mans del Servei d'Inspecció la tasca d'assessorar, donar suport i aportar recursos als centres, amb la finalitat de recuperar els coneixements de català.

El sindicat també ha proposat eliminar la consolidació del complement de director, el retorn al màxim de 22-23 sessions setmanals a Primària i 18 a Secundària o l’eliminació de la consolidació del complement de director, entre altres propostes.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid