Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets i llibertats
Una multa a Alacant per una samarreta enceta l'aplicació de la "Llei mordassa"

La multa per portar una samarreta en una zona d'oci d'Alacant enceta l'aplicació de la "Llei mordassa." La imatge de la multa s'ha començat a difondre per xarxes socials

05/07/2015 Drets i Llibertats

La samarreta motiu de la sanció portava inscrit l'acrònim ACAB (All cops are bastards: "tots els policies són uns bastards"), i la noia està a més acusada d'exhibir-la davant dels policies quan passaven pel carrer. Els fets es van produir a la zona d'oci del carrer Capità Segarra de la ciutat d'Alacant.

Segons el document sancionador la samarreta que portava la noia a Alacant infringeix l'Art.37 de la Llei de Seguretat Ciutadana que va començar a regir el 1r de juliol passat a l'Estat espanyol.

A Holanda, fa 5 anys, tres aficionats de l'equip de futbol Ajax van ser multats per portar aquestes samarretes. Els fets van tenir lloc a l'abril de 2010. El Ministeri Fiscal dels Països Baixos va informar més tard que es va tractar de la primera multa d'aquestes característiques que s'hi imposava.

L'Article 37. de la "Llei mordassa" corresponent a "Infraccions lleus" indica al punt 4 que "Les faltes de respecte i consideració el destinatari sigui un membre de les Forces i Cossos de Seguretat en l'exercici de les seves funcions de protecció de la seguretat, quan aquestes conductes no siguin constitutives d'infracció penal." En aquest cas l'article s'ha aplicat des d'una lliure interpretació de l'agent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid