Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Per la sobirania i el dret a decidir dels pobles. Contra la dictadura criminal del deute. Fora la Troika!

El govern grec de Tsipras va ser legítimament elegit el passat 25 de gener amb un programa socialdemòcrata que plantejava renegociar el deute i les polítiques d’austeritat imposades per la Troika (Comissió Europea, Banc Central Europeu i Fons Monetari Internacional). Des de Poble Lliure érem conscients  que aquest triomf electoral podia evidenciar els límits polítics de la socialdemocràcia quan l'imperialisme neoliberal campa al front de les institucions financeres internacionals. També constatem que un sector important i creixent del poble grec s'alinea en postures que qüestionen de soca-rel tant l'Euro com la mateixa Unió Europea. 

El fracàs de les negociacions amb la Troika i la criminalització del govern grec, però, certifiquen el segrest de la voluntat popular per part de les oligarquies i els dèficits democràtics existents a la Unió Europea (UE). L'oposició frontal de la Troika demostra una vegada més que l'alta burgesia europea ha barrat el pas a la socialdemocràcia. Aquesta burgesia vol seguir aplicant les polítiques criminals de robar als pobres per donar-ho als rics.

Sols així es poden entendre tant la bel·ligerància contra Grècia com el secretisme dels acords del TTIP de lliure comerç entre els Estats Units i la UE. Aquestes polítiques estan destinades a perpetuar l’acumulació capitalista, mitjançant la despossessió de la majoria i les guerres de saqueig i anul·lar els processos democràtics i la sobirania dels pobles i el seu dret a decidir sobre el fruit del seu treball i sobre la seva forma d'organització política.

Per aquest motiu, cal valorar que el referèndum convocat pel Govern grec té la gran virtut, en primer lloc, de retornar al poble el poder de decisió davant les condicions imposades per la Troika. I, en segon lloc, demostra a ulls de la majoria que la UE no és la idíl·lica unió de pobles i dels valors democràtics que els sectors conservadors i burgesos han volgut vendre, sinó que més aviat és una presó de pobles al servei del gran capital.

Al final el que s'ha posat clarament de manifest és que la lluita per la pròpia sobirania i la independència dels pobles d'Europa resulta ser la clau de volta en l'antagonisme existent entre el Capital i els pobles. L’exemple grec evidencia que és urgent qüestionar d’arrel l’Europa del Capital i que hem de començar a articular una alternativa econòmica, política i social basada en la cooperació, la igualtat, la sobirania i la radicalitat democràtica entre els pobles d'Europa i el Mediterrani.

Per tot plegat, des de Poble Lliure expressem la nostra solidaritat amb el poble treballador grec i fem una crida a la mobilització ciutadana contra les polítiques d’austeritat i contra la dictadura criminal del deute. Així mateix, considerem que cal continuar avançant vers la Ruptura Democràtica per la Independència en el conjunt dels Països Catalans, ja que aquesta lluita també ha de contribuir a afeblir el cor de la UE i dels Estats ocupants perquè n'aguditza les seves contradiccions.

Per la sobirania dels pobles!

No a la Troika ni al TTIP!

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid