Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Laboral
L'empresa informàtica dels JJOO acumula un deute de 1'7 milions € amb els seus treballadors

Atos es nega a pagar, conscient que no té una altra sortida. Això ha quedat demostrat, segons la COS, en els successius judicis, en què s'ha requerit a l'empresa que compleixi amb la sentència del Suprem

02/07/2015 Laboral

Després d'una sentència del 2012 del Tribunal Suprem (TS) l'empresa multinacional d'informàtica Atos continua sense fer efectiva la compensació econòmica d'antiguitat a diversos dels seus treballadors, que a dia d'avui ascendeix fins a 1,7 milions d'euros.

La Coordinadora Obrera Sindical (COS) ha denunciat la situació i recorda que el TS va donar la raó als 8 treballadors demandants, que reclamaven la compensació econòmica, emparada pel conveni col·lectiu. La resposta d'ATOS, segons apunta el sindicat, ha consistit en compensar-nos l'antiguitat amb altres conceptes que ja tenim en nòmina, incrementant el 5% del salari base al concepte "Antiguitat" i restar aquesta quantitat del concepte "Complement personal” D'aquesta manera, els diners no ens arriben a la butxaca. Es tracta d'una pràctica que la justícia ja ha declarat il·legal

Actualment, ja són 140 els treballadors que han demandat aquestes pràctiques, dels 500 que formen la plantilla del centre de treball d'Atos a Barcelona.

Malgrat tot, Atos es nega a pagar, malgrat que és conscient que no té una altra sortida. Això ha quedat demostrat en els successius judicis, en què s'ha requerit a l'empresa que compleixi amb la sentència del Suprem.

La conseqüència de tot plegat és una obstaculització de la justícia, que ja està prou carregada. A més, la voluntat d'evitar reclamacions en cadena fa que Atos es vegi obligada a pagar un 10% suplementari en concepte d'interès de demora. Concretament, per cada mes que passa Atos està obligada a pagar 40.000 euros més als seus treballadors.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid