Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Internacionalització del procés
El Consell d'Europa admet a tràmit una moció de resolució sobre el dret d'autodeterminació de Catalunya

El socialdemòcrata danès Jacob Lund ha presentat el text, signat per 30 membres del Consell.

26/06/2015 Política
El Consell d'Europa ha admès via el seu secretariat la moció de resolució del diputat Jacob Lund, membre del Folketing (Parlament danès) i del Grup Socialista del Consell. Lund ha aconseguit 30 signatures per presentar el text, 10 més de les 20 necessàries que requereix el tràmit, entre les quals es troben les de membres de diversos grups polítics de la cambra. Ara la moció serà tractada a la Mesa del Consell. Un cop ratificada, es fa arribar a un comitè per tal de ser objecte de la preparació d’un informe.

Es tracta d'un nou pas endavant en la qüestió catalana, fruit de l'estreta col·laboració de l'ANC Dinamarca amb els diputats del Folketing, per tal que l’acció es pugui dur a terme després del debat i la votació que ja es van produir el passat mes de maig a Copenhaguen. Com en aquella ocasió, el Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT) també ha participat de la iniciativa.

La moció expressa ja obertament el dret d'autodeterminació de Catalunya i aprofundeix en el punt segons el qual aquest és un debat que cal discutir a nivell europeu, punt manifestat per diversos parlamentaris en al debat del Folketing del passat 12 de maig. Va ser debatuda per tots els grups i aprovat sense cap vot en contra al Folketing.

La moció destaca especialment els següents punts:

1. El Consell d’Europa hauria d’examinar la qüestió de l’autodeterminació per a Catalunya, i per a d’altres regions europees on s’intenti impedir que la població pugui exercir el seu dret d’autodeterminació.

2. A més, la discussió sobre la independència hauria de succeir en un context de diàleg pacífic i democràtic entre la regió en qüestió i el govern de l’Estat.

3. S’hauria d’encoratjar al diàleg pacífic i democràtic i d’altres respostes constructives per a la situació, com és el cas dels membres del Consell d’Europa: Regne Unit, Dinamarca, Suècia i Noruega.

4. Europa hauria d’impulsar les millors, i no les pitjors, pràctiques en qüestions d’autodeterminació a tot el continent.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid