Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Habitatge
La PAH-GIRONA-SALT recupera el bloc de Salt
23/05/2015 Drets i Llibertats

L'Assemblea de la PAH-GIRONA-SALT ha recuperat, aquest divendres, el BLOC-SALT per a posar-lo a disposició de famílies i persones, moltes d'elles menors d'edat, en situació d'emergència habitacional. També han anunciat que els 15 habitatges ocupats ja estan "plens de vida: a 14 dels habitatges hi viuen famílies i 1 és el pis d'ús comunitari, on hi hem ubicat els serveis compartits".

Amb la recuperació del BLOC-SALT, l'Assemblea vol impulsar la resolució efectiva dels greus problemes d'habitatge, alimentació i cura de la infància que patim les persones que en formem part. Consideren que l'alliberament d'aquest bloc de 15 habitatges, que ja van mantenir ocupat durant més de 9 mesos, és una de les poques formes d'aconseguir-ho i de tornar a fer un crit d'Emergència habitacional, de petició d'ajuda a tota la societat.

Dilluns, faran una 1a Assemblea Pública Aper informar a totes les persones i col·lectius sobre "el procés que hem viscut i per organitzar la defensa de les famílies del BLOC-SALT".

"Emergència Habitacional i Vivencial"

Segons la PAH, Salt és una de les poblacions de Catalunya on es viu una Emergència Habitacional i Vivencial més greu. Centenars de famílies de Salt, amb un elevat índex de natalitat, tenen a tots els seus membres adults a l'atur i estan essent abandonades pel conjunt de les administracions. A Salt existeixen greus problemes d'alimentació, moltes persones i famílies no tenen aigua, llum i calefacció a casa, les ocupacions d'habitatges s'han multiplicat, les entitats bancàries segueixen desnonant sense que hi hagi una oposició ferma i efectiva per part de cap de les administracions i moltes famílies s'acumulen als anomenats 'pisos pastera'. Per a l'Assembla, l'Alcalde de Salt, Jaume Torramadé (CiU), segueix fent veure que fa, mentre en realitat abandona a la part de la població que més està patint l'estafa que li diuen crisi.

L'Emergència Habitacional que existeix a Salt  ha portat a la PAH-GIRONA-SALT a donar suport a les persones i famílies que han hagut d'ocupar habitatges de bancs, ubicats a diversos blocs de la població. Però la negativa a col·laborar per part de l'equip de govern de l'Ajuntament de Salt de CiU i els problemes cada cop més greus de moltes famílies, la majoria amb menors a càrrec, han estat la causa de que tornem a fer un pas endavant més gran.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid