Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Alliberament nacional
Milers de persones es manifesten pel 25 d'Abril amb el rerefons de les eleccions

Unes 30.000 persones segons els organitzadors marxaren pels principals carrers de València en un nou 25 d'Abril reivindicatiu i festiu amb el teló de fons de les eleccions i la més que possible derrota del PP al País Valencià.

27/04/2015 Política

El passat dissabte 25 d'abril, la tradicional manifestació reivindicativa va recórrer els principals de València commemorant la desfeta d'almansa. La marxa va eixir al voltant de les sis de la vesprada encapçalada pel bloc d'Acció Cultural del País Valencià (ACPV), organitzadora de la manifestació, on unes 30.000 persones, segons els organitzadors, des d'Escola Valenciana, Salvem el Cabanyal, Ca Revolta o la Federació de Bandes de Música, així com diferents sectors de la societat valenciana representats en sindicats, partits polítics, diferents associacions, la Plataforma pel Dret a Decidir (PDaD) i altres participaren com és habitual a més a més de  Poble Lliure i la resta d'organitzacions de l'Esquerra Independentista.

La manifestació es va desenvolupar sense incidents en un clima festiu i reivindicatiu amb la lectura del manifest a la plaça de la Reina. La jornadva va acabar amb el concert sota el lema "Festa pel canvi" començarà a les 20:30 h. a Alboraia amb Els Catarres presentant nou disc, La Gossa Sorda, Zoo, Los Chicos del Maiz, Traficants de Sucre i El Diluvi, organitzat pel Bloc d'Estudiants Agermanats (BEA), ACPV i l'Ajuntament d'Alboraia.

Presentació de Poble Lliure i signatura de la “Declaració de València”

L'Espai Basset, seu de Poble Lliure a València es va quedar menut per l'afluència de públic, més d'un centenar de persones, durant la seua inauguració, situat al carrer Túria, 58 baix-esquerra. L'acte va consistir en un dinar popular i intervencions internacionals des de Galícia, Palestina, Andalusia...

En aquest marc, nou organitzacions revolucionàries vingudes d’arreu del món signaren la “Declaració de València”: un compromís de lluita per la sobirania dels pobles i de defensa del dret a l’autodeterminació, contra les agressions de l’imperialisme, per a construir una alternativa global al capitalisme, fonamentada en la justícia social i la llibertat de totes les nacions.

L’acte de signatura de la “Declaració de València” s’efectuà just després de la presentació de Poble Lliure, organització estratègica de l’esquerra independentista, en la inauguració de la seua seu nacional a la ciutat de València. Després dels parlaments d’organitzacions d’àmbit nacional, com la CUP, així com d’altres col·lectius independentistes del País Valencià, serà el torn de l’acte internacional, amb la participació de representants de diverses organitzacions internacionalistes.

El Front Popular per a l’Alliberament de Palestina, l’Scotish Socialist Party i el Comando Hugo Chávez Frías (en representació del Gran Polo Patriótico veneçolà), vestiran un acte d’àmplia projecció internacional, on també comptaran amb representants de moviments polítics de les nacions oprimides per l’Estat espanyol: de Galiza, la Unión do Pobo Galego, el Movemento Galego ao Socialismo i Primeira Linha; d’Euskal Herria, Sortu; i, d’Andalusia, el partit Andalusia Comunista.

Després de l’acte polític, els diversos representants internacionals, juntament amb la militància de Poble Lliure, participaren a la manifestació a favor del dret a decidir, sumant-se al bloc de la Plataforma pel Dret a Decidir del País Valencià.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid