Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Salut Pública
La Marea Blanca de Catalunya declara Boi Ruiz enemic públic de la salut i la sanitat públiques

També ha demanat la seva dimissió immediata, i declarar-lo com a veritable ”Perill públic nº 1 per la salut i la sanitat públiques a Catalunya.

01/04/2015

La Marea Blanca de Catalunya ha decidit de forma unànime considerar Boi Ruíz com a persona non grata per a la xarxa de les nostres organitzacions, demanar la seva dmissió immediata, i declarar-lo com a veritable ”Perill públic nº 1 per la salut i la sanitat públiques a Catalunya ”Si ell no dimiteix i pretén exhaurir aquest últims dies que li resten al present Govern de la Generalitat, per tal de perpetrar les seves declarades accions privatitzadores, reclamem del President Mas la seva destitució immediata. En fem responsables de la seva permanència en el càrrec al Govern, i als Partits que li donen suport, CiU en primera instància i ERC com a còmplice necessari".

L'entitat ha remarcat que cal acabar amb la impunitat i l’autoritarisme al servei dels interessos dels mercats, i cal aplicar les decisions del Parlament i de l’ interès públic per la salut i l’atenció sanitària reivindicat per la immensa majoria del poble de Catalunya.

Assegura que no descansarà fins a redreçar la prioritat pel sistema públic i nacional de salut, fins a revertir totes les retallades de tot tipus aplicades en el darrer quinquenni, i fins a fer fora de l’Administració pública personatges com el Sr. Ruiz i la seva cúpula directiva.

La coordinadora de la marea Blanca de Catalunya, reunida dilluns 30 de març va analitzar elements de la situació present pel que fa a la llarga i sostinguda agressió contra la salut i la sanitat públiques a Catalunya a mans de l’actual Govern de la Generalitat i en particular en la persona del qui ostenta la responsabilitat de Conseller de Salut, Sr. Boi Ruíz García.

En concret ha tornat a constatar la seva actitud, i la direcció del seu Departament, que desatent, ignora i desacata les Resolucions que el Parlament de Catalunya ha aprovat pel que fa als casos de Barna Clínic i d’un Consorci de Lleida en el sentit d’aturar d’immediat els procediments en curs per entendre el riscos i greuges que suposen pel sistema nacional de salut públic de Catalunya.

Per a la Marea Blanca, "el dit conseller, de forma provocadora i prepotent, no sols no atura els processos esmentats sinó que persisteix i accelera la seva tramitació a esquenes de la ciutadania i contra les mobilitzacions de treballadors/es, organitzacions civils, entitats i el mateix Parlament català.Considerem aquest capteniment com a intolerable, agressiu i profundament antidemocràtic", afegeix.

La Marea Blanca de Catalunya

A finals del mes de febrer, més de tres-centes persones, representants d’una cinquantena d’entitats que aposten per la sanitat pública, es van reunir en una sessió del Parlament Ciutadà, sota el lema “pel dret a decidir, també la nostra salut”, i van formalitzar la creació de la Marea Blanca de Catalunya.

La nova entitat va neixer amb la voluntat de ser un espai comú de mobilització, confluència i coordinació de les lluites de defensa de la sanitat pública i contra totes les temptatives de desmantellar-la o privatitzar-ne part dels seus serveis.

En l’acte hi va intervenir bona part de les entitats que donaven suport a la iniciativa, introduïts pel president de Sicom, Josep Cabayol. Una de les intervencions més aplaudides va ser la de la Plataforma d’Afectats per l’Hepatitis C. N’hi va haver entitats procedents de diferents comarques, indrets i centres sanitaris de Catalunya, entre elles de la Marea Blanca de Lleida, l’Assemblea d’Aturats, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, la Federació d’Associacions de Veïns de Barcelona, Ecologistes en Acció, la Xarxa de Dones per la Salut o el Congrés Català de Salut Mental.

Toni Barberà, de Dempeus per la Salut Pública, va donar peu a la formalització de la creació de la Marea Blanca de Catalunya i va llegir part de la seva Declaració Institucional. Van completar la lectura Pep Martí i una representant del SEPC-Clínic, que va anunciar la realització d’actes i mobilitzacions els mesos de maig i setembre.


Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid