Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
La primera associació gironina de lesbianes arriba als 15 anys de vida

El Grup de Lesbianes de Girona (GLG), la que fou la primera associació de lesbianes de les comarques gironines, ha arribat als 15 anys d'existència. És per això que el proper 24 de setembre tindrà lloc a Girona la celebració del 15è aniversari de l'associació.
 
Per celebrar aquests 15 anys d'activitat han organitzat una sèrie d'actes gratuïts i oberts a tothom al Centre Cultural La Mercè de Girona, com ara una timbalada, espectacle infantil, recital de poesia, espectacle de teatre i concerts.

08/09/2011 13:14 Gènere

L'associació va sorgir del grup de dones del Front d'Alliberament Gai de Catalunya (FAGC) a Girona i va ser fundada el 1996 i legalitzada l'any 1998. Durant aquest temps el GLG ha treballat per l'alliberament sexual, la qual cosa en el marc de les comarques gironines implica donar visibilitat a les lesbianes. L'activitat del GLG va molt lligada a l'aspecte reivindicatiu per tal d'aconseguir el reconeixement social i públic de l'homosexualitat.

Aquests 15 anys el GLG ha lluitat per la visibilitat lèsbica i l'alliberament sexual amb actuacions ben diverses, com per exemple l'edició de la revista gironina "Matisos" en col·laboració amb el FAGC de Girona, l'organització conjunta de les concentracions del 28 de juny, diada per l'alliberament LGTB, la realització del programa radiofònic de Ràdio Salt "El Guirigai" per divulgar temes relacionats amb lesbianes, gais i transsexuals, o la participació a les barraques de les Festes de Girona.
 
El GLG també va participar de la creació de la Comissió Unitària 28 de juny de Girona per commemorar el dia de l'alliberament LGTB a la ciutat de Girona amb la FAGC, Maulets i Far. Aquesta comissió gironina s'emmarca en la Comissió Unitària 28 de juny de Catalunya, amb associacions de tot el Principat. En l'actualitat els grups que en formen part són el Grup de Lesbianes de Girona, FAGC a Girona, Brot Bord, Girona Orgullosa i l'associació universitària Sinverguenza.
 
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid