Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
municipals 2015
Maties Serracant i Glòria Rubio encapçalaran la llista de la Crida per Sabadell

Centenars de persones participen d'una assemblea que reivindica "un canvi radical en les formes de fer política a la ciutat"

28/03/2015 Política

La Crida per Sabadell ha decidit en assemblea les línies troncals del programa polític i les persones que integraran la llista amb la que es concorrerà a les properes eleccions municipals. L'espai polivalent del Nord ha acollit, aquest dissabte la trobada, oberta a tota la ciutadania, en la que prop de 300 persones han discutit, consensuat i votat el programa polític i la llista electoral.

Entre els punts votats del programa destaquen l'auditoria ciutadana a la gestió política de l'Ajuntament feta en els darrers anys, la confecció d'un pla d'emergència social i la construcció de canals per a la participació directa des de cada barri en la presa de les decisions. Membres de la Crida reivindiquen que "aquest projecte transformador posa sobre la taula un punt i a part per centrar la presa de decisions en la ciutadania".

Activistes socials omplen la llista

L'advocada i sindicalista de la CGT, Glòria Rubio, i l'activista ecologista i regidor de l'Entesa, Maties Serracant, lideraran la llista de la Crida. Serracant ha volgut destacar "el procés obert i inclusiu amb el que s'ha arribat fins aquí, en el que s'han proposat més de 130 persones". A més, explica que "cap de les persones proposades ha mostrat especial interès en ser a la llista, la qual cosa denota la maduresa del projecte i el seu caràcter col·lectiu".

Per la seva part, Rubio ha volgut subratllar que "la Crida ve de lluny, aglutina moltes lluites que fa més de 10 anys que tenen lloc a la ciutat i s'uneixen per fer un pas més per posar les institucions al servei de la ciutadania". Rubio també ha lamentat que "hi ha hagut candidatures proposades que no s'han pogut incloure de forma legal per referir-se a persones immigrades en situació irregular".

Els cinc primers llocs de la llista els completaran Albert Boada (membre de la COS), Míriam Ferrándiz (militant de Justa Revolta i Endavant) i Raül Garcia (advocat de l'equip jurídic de la Plataforma Sabadell Lliure de Corrupció). Entre les persones que segueixen hi ha membres d'associacions de veïns de Sabadell, Greenpeace Internacional, la Plataforma d'Afectades per la Hipoteca i la Crisi entre molts d'altres sectors i organitzacions de caire social i polític.

Valora
Rànquings
  1. Els sindicats amenacen amb una vaga si Ensenyament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades
  2. Detingut un membre de la policia nacional espanyola per la mort d'una dona a Olot
  3. Un mosso d'esquadra és el primer testimoni del #judicifarsa que demana declarar en català
  4. El Front Republicà es presenta a Tarragona
  5. La CUP inicia els tràmits per la reversió de quatre centrals hidroelèctriques a la Vall Fosca
  6. L'independentisme es manifestarà l'1 de maig per una República catalana dels drets socials
  7. El líder del PP a Catalunya recupera un eslògan de la victòria franquista: "!Ya hemos pasao¡"
  8. Espanya
  9. Celebració de l'efemèride de la proclamació el 14 d'abril de 1931 de la REPÚBLICA CATALANA pel President Francesc Macià
  10. Signat el conveni del Patronat d’Escoles d’Infants de Palma
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid