Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
La Crida per Sabadell desborda la sala Miguel Hernández de la ciutat

(Re)Construim Sabadell ha estat el lema central, alhora que s'ha donat el tret de sortida de la campanya per a recollir 3000 signatures que avalin la candidatura

01/12/2014 Política

La Crida per Sabadell va desbordar la sala Miguel Hernández de la ciutat en el seu acte de presentació d'aquest dissabte passat, 29 de novembre. L'acte tenia la intenció de donar a conèixer el projecte polític a tot el veïnat sabadellenc i prop de 500 persones van acudir a aquesta convocatòria.

Intervencions en clau municipalista, nacional i de solidaritat entre pobles

Virgínia Domínguez, regidora a l'Ajuntament per l'Entesa per Sabadell, fou la que va encetar l'acte, recordant que el projecte de la Crida no ha nascut del no res i duu una llarga trajectòria de lluites i construcció de propostes municipalistes alternatives de base, citant el COP de Ripollet com a exemple proper de referència i les CAV (Candidatures Alternatives del Vallès) com a marc propi de consolidació i xarxa en la lluita municipalista.

Néstor Salvador, membre del SAT (Sindicato Andaluz de Trabajadores) va seguir amb un discurs clar i directe, il·lustrant com les lluites del poble andalús per a la reapropiaciació de les seves terres, per exemple, esdevénen un acte de desobediència civil fonamental per a la tranformació, entenent que l'essencial no és si les accions són legals o il·legals sinó si són justes o no. 'No hi ha sobirania si no s'exercita', explicava en Néstor, fent un recorregut d'agraïment i reconeixement als moviments veïnals del postfranquisme que van forjar-se amb tota la migració andalusa assentada a ciutats catalanes com Sabadell i van aconseguir organitzar els barris per a omplir-los d'infraestructures, serveis i dignitat.

En David Fernández, diputat de la CUP-AE, va fer un breu anàlisi de la situació actual, manifestant que ens trobem en una 'cruïlla històrica on la crisi sistèmica és profunda i s'ha fet més palesa que mai'. Després de posar atenció al com i el perquè de la despossesió que pateixen les classes populars, en David va exposar que es pot guanyar electoralment, políticament o socialment, però va reforçar que 'la idea de guanyar per a nosaltres és la victòria que es forja cada dia a peu de carrer. L'únic territori realment alliberat del que disposem és la nostra pròpia vida quotidiana i, aquesta, ha estat una lliçó dels moviments feministes que cal que apliquem al terreny de la pràctica política emancipatòria'.

'Conquerir totes les sobiranies que ens pertoquen'

(Re)Construïm Sabadell és, segons l'organització, el camí a seguir que s'ha presentat com a declaració d'intencions per a conquerir les diferents sobiranies que consideren essencials. Al llarg de l'acte, es van projectar, també, alguns vídeos que feien referència a aquestes sobiranies, explicades per les persones que estan treballant en els grups temàtics de la Crida en un diari que es va repartir a tots i totes les assistents.

L'acte va finalitzar amb una petita intervenció de cadascuna de les quatre persones portaveus de la Crida per Sabadell. Míriam Ferràndiz va ressaltar la importància de canalitzar el descontentament i la ràbia en la transformació de la nostra realitat política municipal. Maties Serracant va seguir incidint en l'aposta per 'fer renéixer la política des de les coses petites, de cada barri per a cada barri, fugint dels discursos buits de l'engany i la mentida, recollint l'experiència del municipalisme combatiu de totes les candidatures que ens precedeixen'.

Anna Lara va recordar que la situació actual no és fruit d'una crisi sinó que és la il·lustració del capitalisme, un sistema on les persones no tenen importància i on es segueixen produint desnonaments a diari.

Albert Boada va concloure que la proposta de la Crida és una aposta seriosa per a desallotjar la màfia i canviar els fonaments d'aquest sistema; 'Portem una proposta molt clara i simple, hem vingut a agafar les regnes de les nostres vides. La lluita està en cada desnonament, en cada acomiadament, en cada agressió masclista, en cada expulsió d'una persona immigrant o en cada situació injusta que es doni a la nostra ciutat'.

Finalment, les 18 persones aprovades per la Crida com a representants i membres de la Mesa, van pujar a l'escenari per a donar punt i final a l'acte situant-se darrere de les lletres de cartró que s'havien anat col·locant formant la paraula 'Reconstruïm'.

Actuacions artístiques
En el curs de l'acte, van tenir lloc tres actuacions de diversos artistes. En primer lloc, la companyia de dansa 'Petit Món' va oferir un espectacle metafòric en el que es simbolitzava la despossesió de la gent treballadora a través del cos, les paraules i la música.
Cèlia Nolla, poeta, va recitar dues poesies de creació pròpia escrites en clau de gènere, des del feminisme. Joan Codina va acompanyar la veu amb una flauta travessera. Finalment, en commemoració de l'aniversari del poeta sabadellenc Pere Quart, la Cèlia va llegir el poema d'aquest autor anomenat 'Poble meu'.

Després de la intervenció del David Fernández, va pujar a l'escenari Blas Córdoba, el Kejío, una de les grans veus del cante jondo actual. El Kejío va cantar un 'martinete' escrit expressament per a la Crida en to de protesta amb l'acompanyament del so d'una 'fragua' a càrrec del percussionista, José Córdoba.

'3000 avals per a fer-los fora'

Alhora, es va presentar l'inici de la campanya per a la recollida d'avals. Després de mesos de treball i de la presentació pública del 29 de novembre, la Crida per Sabadell es proposa recollir 3.000 avals per prendre el pols a la ciutat. Aquesta ha de ser la primera gran mobilització per fer realitat aquest canvi que Sabadell necessita i que només serà possible si aquest té un aval ciutadà rellevant.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid