CUP GIRONA
La CUP Girona proposa plens itinerants als barris amb participaciˇ ve´nal

Es tracta d’una proposta que tant la CUP com CiU duien al programa electoral, però que Puigdemont s’ha negat a implantar al·legant impediments legals

06/03/2015 PolÝtica
Logotip de la CUP de Girona Logotip de la CUP de Girona
El grup municipal de la CUP  ha presentat una moció al ple del proper dilluns, 9 de març, per tal que a partir d’ara l’Ajuntament de Girona celebri plens itinerants als diferents barris de la ciutat (llegiu-la). Al text es proposa que la periodicitat d’aquest tipus de plens sigui, com a mínim, trimestral, i que en l'ordre del dia s'incorpori un punt referent a aspectes i problemàtiques concretes del barri en qüestió. La CUP també proposa adaptar el ROM perquè els veïns i veïnes dels diferents barris puguin intervenir en les sessions.

La realització de plens itinerants és una proposta que tant la mateixa CUP com CiU duien al programa a les eleccions municipals del 2011, però que a principis de l’actual mandat el govern de Carles Puigdemont va descartar al·legant impediments legals. Per contra, la CUP considera que “si hi ha voluntat política es poden buscar fórmules que permetin celebrar sessions plenàries o de debat municipal als barris de forma itinerant”, i per això ha instat CiU a complir amb aquest compromís electoral.

La CUP considera que aquesta pot ser una bona fórmula per apropar la política municipal a la ciutadania, i afavorir el contacte i la interacció dels representants municipals amb les veïnes i veïns dels diferents barris de la ciutat. Laia Pèlach, candidata de la CUP-Crida per Girona, ha expressat que "en aquests temps de descrèdit de la política institucional, és necessari buscar fórmules imaginatives i participatives com aquesta, que obrin les portes de l’Ajuntament a la gent”