Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
L'Estat espanyol exporta material de tortura i pena de mort

Un organisme de foment de l’exportació depenent del govern espanyol informa dels tràmits que cal fer per exportar material de tortura i pena de mort

12/02/2015 Drets i Llibertats

Una guia d’exportació de l’Instituto Español de Comercio Exterior (ICEX) informa dels tràmits que cal realitzar per exportar material de tortura i pena de mort (tot i que en teoria l'Estat espanyol ha signat tractats que limiten aquests tipus d'exportacions). A les pàgines 128 i 129 del citat informe, la nota titulada “Equipos de tortura y pena de muerte” recomana consultar el “Reglamento de Ejecución (UE) Nº 775/2014 de la Comisión de 16 de julio de 2014”. L’ICEX és un organisme estatal que presta serveis tant des de la seva seu central a Madrid com a través de la xarxa de 100 oficines Econòmiques i Comercials a la resta del Món i 31 direccions territorials i provincials de Comerç a l’Estat espanyol que compta amb una plantilla de més de 580 professionals especialitzats en internacionalització.


Una de les empreses que exporta més material de tortura i pena de mort és ALCYON Larrañaga y Elorza S.A. que admet exportar els seus productes (grillons i manilles) a més de 70 països. Tal com es pot comprovar a la seva pàgina web i a l’última pàgina d’un dels seus catàlegs, ALCYON Larrañaga y Elorza S.A exporta grillons i altres materials de tortura a països on la tortura (Israel és un dels únics Estats del Món on la tortura està legalitzada) i la pena de mort són legals (entre d'altres els Estats Units, Aràbia Saudita, Iran i Síria).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid