Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Drets humans
10 anys de lluita contra la tortura

La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura commemora el seu 10è aniversari amb unes jornades sobre tortura que comptaran amb experts de tot l'Estat

20/11/2014 Drets i Llibertats

"Negar una realitat no la fa desaparèixer. La tortura és una realitat i té responsables". Això proclama el vídeo que ha elaborat la Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT) amb motiu del seu desè aniversari. 

En aquest vídeo, el CPDT denuncia que almenys 833 persones, 15 de les quals menors d'edat, han mort sota custòdia en els últims 10 anys. D'altra banda, almenys 6.621 persones, 1.032 d'aquestes migrants, van denunciar haver patit tortura i/o maltractaments. A més, només l'any 2012, 52 periodistes van denunciar agressions l'any 2012.

Per a seguir divulgant aquesta fosca realitat, i coincidint amb el 10è aniversari, el CPDT ha organitzat unes jornades que se celebraran al llarg de divendres i dissabte al Col·legi d'Advocats de Barcelona. 

Les jornades versaran sobre la tortura i els maltractaments a l'Estat, la repressió de la dissidència i els mecanismes i instruments de prevenció i denúncia que hi ha i comptaran amb ponents de luxe provinents de diversos indrets de l'Estat [els podeu consultar tots aquí].

La Coordinadora per a la Prevenció i Denúncia de la Tortura (CPDT), una plataforma integrada per organitzacions de lluita contra la tortura amb l’objectiu de vetllar per l’aplicació dels mecanismes internacionals de prevenció, alerta que la tortura persisteix i que per tant cal "lluitar contra la impunitat i evitar que se’ns amagui aquesta realitat atenent que és més difícil combatre allò que socialment no es veu".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid