Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura democràtica
La CUP exigeix eleccions immediates i que siguin plebiscitàries i constituents

"La pluralitat i la riquesa del país no hi caben, en una llista única" va afirmar ahir David Fernéndez a l'acte "Per una candidatura independentista i rupturista al Parlament"

11/01/2015 Política

Ahir a la tarda, el Casino de l'Aliança del Poblenou es va visualitzar la proposta política de ruptura amb la intenció de crear una candidatura àmplia i de ruptura per a les properes eleccions al Parlament.  Una candidatura oberta a organitzacions i ciutadans, sobre la base d'un acord polític marc de deu punts que un conjunt d'organitzacions de l'esquerra independentista, anticapitalista i ecologista han estat debatent durant les darreres setmanes a proposta de la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) i la Crida Constituent. L'acord inclou un esbós de full de ruta per proclamar la independència i començar un procés constituent "de caire popular i de base" per construir una nova República Catalana.

En un acte senzill, emotiu i contundent on es va exigir eleccions immediates, tal com va apuntar David Fernández, "no té sentit esperar més", tot remarcant que siguin "plebiscitàries" per saber qui està a favor de la independència i constituents per respondre a "la majoria social que és partidària del canvi de règim econòmic". En aquesta línia, el diputat de la CUP-AE va defensar una candidatura rupturista ja que "no hi ha alliberament nacional sense alliberament social i no hi ha alliberament social sense el nacional", va afegir.

Venim de lluny i anem molt més enllà

L'acte conduït per la regidora de la CUP de Banyoles, Sandra Pazos i el portaveu del Front d’Alliberament Gai, Eugeni Rodríguez també va comptar amb els parlaments de la militant de la CUP de Deltebre, Carme Abril; el periodista, Antonio Baños; el portaveu de la PAH de Sabadell, Pau Llonch; l'advocat Vidal Aragonès i la històrica militant en moviments veïnals i populars, Gabriela Serra. 

Tots ells van anar desgranant el motiu de la trobada, remarcant que recollien el testimoni de totes aquestes persones que es van oposar l'any 1978 a la Constitució espanyola i que durant aquests anys han estat lluitant per les llibertats nacionals i socials del nostre poble, perquè "estem una cursa de relleus per assolir aquests objectius i anar molt més lluny". A més a més, en tot moment van deixar "clar que la nostra nació són els Països Catalans".

Donava la impressió que la Crida Constiuent i la CUP havien fet els deures i s'anava per feina en la cruïlla històrica "on es trobem" tal com va resaltar David Fernández i com va remarcar Carme Abril reproduint les paraules de Joan Fuster, "tota política que no fem nosaltres, serà feta contra nosaltres".

L'acte va comptar amb les actuacions musicals de Borja Penalba, Tomás de los Santos i David Caño; Enric Cassasses i Meritxell Gené; i Joan Sebastià Colomer. 

Valora
Vídeos
David Fernàndez: "La pluralitat i la riquesa del país no hi caben en una llista única"
Rànquings
  1. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  2. Sant Jordi era guerrer...
  3. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  4. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. «Saps què? Que llegint aquest tros de diari...»
  9. Els candidats de la CUP a comarques gironines proposen una transformació ferroviària de la mobilitat a la demarcació de Girona
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid