Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Solidaritat
Els kurds a Síria, de la revolució silenciosa a la resistència contra l'ISIS
29/01/2015 Internacional
Amb l’objectiu de donar a conéixer la lluita del Kobane i de mostra la seua solidaritat amb la resistència del poble kurd, l’assemblea de l’Horta d’Endavant (OSAN) organitza una xerrada-debat per a demà divendres 30 de gener que tindrà lloc a Ca Revolta (C/ Santa Teresa, 10. València) a les 20h.

Hi participaran Juan Sorín (expert en el kurdistan sirià i membre de Newroz Euskal Kurdu Elkartea), membres de la comunitat kurda valenciana i Eudald Vilamajó (membre d’Ítaca, organització internacionalista dels Països Catalans).

El setge sobre Kobane

Des del passat mes de setembre la ciutat kurda de Kobane ha resistit el setge ferotge de l’autodenominat Exèrcit Islàmic (ISIS en les sigles en anglés). A Rojava –territori kurd pertanyent a l’Estat sirià i on està Kobane- l’organització extremista ha perseguit un únic objectiu: destruir el model polític i social avançat que els kurds hi han establert, basat en una administració secular i no sectària que practica la democràcia des de la unitat i la diversitat alhora.

Malgrat la diferència d’equipament militar i del nombre d’efectius militars, les Unitats Populars de Protecció (YPG en les sigles en Kurd) i les Unitats de Defensa de Dones (YPJ) han permés resistir el setge fins ara, quan la ciutat ha estat alliberada pels mateixos kurds. Cal destacar que les unitats militar femenines tenen un paper central en aquesta resistència i són un exemple inigualable de com la lluita de les dones "és fonamental per aturar el fanatisme i el feixisme".

Tot i la situació crítica que ha viscut Kobane, la major part de la comunitat internacional ha fet "ben poc per a ajudar la ciutat" segons els organitzadors de l'acte, que continuen afirmant que no podem oblidar que tant els Estats Units com Turquia es troben entre els promotors inicials de l’ISIS, amb el qual pretenien crear inestabilitat a l’Orient Mitjà en benefici propi. A més, l’historial de greuges de l’Estat turc contra el poble kurd és inacabable. Però malgrat tot, Kobane continua resistint i ha esdevingut un exemple de la lluita de la humanitat contra el feixisme i per la democràcia, la justícia i els drets dels pobles, de les dones i de les minories.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid