Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Municipals 2015
Compromís per Cerdanyola proposa un programa d'aliances de ruptura i codi ètic per governar

La candidatura local aposta per una proposta que aglutini totes les forces rupturistes de Cerdanyola del Vallès amb l'objectiu de guanyar les eleccions municipals del mes de maig en base a un programa de ruptura i codi ètic, “una candidatura de confluència, unitària, amb voluntat de guanyar l’Ajuntament”

09/01/2015 Política
Compromís per Cerdanyola (CxC), emmarcada a les CAV i que compta amb dos regidors, ha anunciat en una roda de premsa que aposta per construir una candidatura per a les eleccions municipals que aglutini totes les forces rupturistes de Cerdanyola, 2amb l’objectiu de guanyar les eleccions i formar govern en base a un programa de ruptura i un codi ètic."

El CxC ha fet una crida als col·lectius i persones d'esquerres i  rupturistes de la ciutat "per transformar Cerdanyola” perquè s'hi sumin. Per a la candidatura d'esquerres cal aprofitar l’oportunitat que donen les eleccions municipals per “canviar el govern i posar-lo al servei del poble per començar a fer de Cerdanyola una ciutat més justa i millor”. Segons van exposar en la roda de premsa  l’any 2015 ha de ser una oportunitat històrica per trencar amb les polítiques del passat i començar a transformar Cerdanyola fent polítiques efectives per a la població. Per afrontar aquests reptes han exposat que ara a més compten amb experiència, amb propostes clares per transformar Cerdanyola perquè ara “ha arribat el moment d’assumir el repte de governar."

"Contestació social, final de règim i expectatives de canvi"

Carles Escolà, portaveu del CxC, va comentar que les properes eleccions tindran lloc en un context diferent al de les anteriors, en un escenari “de final de règim que genera expectatives i grans opcions de canvi." Em aquest sentit va descriure el context de contestació social, rebuig a les polítiques d’austeritat, intensificació de la mobilització ciudadana, descomposició “del règim corrupte del 78” i la necessitat d’un canvi polític i social profund, “un canvi de règim sobre noves polítiques i noves formes de fer” que es pot abordar des de la lluita institucional a les eleccions municipals del 2015.

El portaveu del CxC també va analitzar la situació actual, que ofereix una alternativa al govern municipal “des dels valors de la justícia social, transparència i participació, construeixi una nova majoria a Cerdanyola capaç de posar el govern al servei de les persones." Referint-se a PSC i ICV-EUiA, els partits que han governat la ciutat durant les darreres dècanes, va posar de manifest que es troben en una seriosa crisi interna i d'equilibiris, ja que el PSC es troba "en descomposició a l’àmbit nacional i pateix desgast per les seves polítiques a l’àmbit local." Pel que fa a ICV-EuiA, considera que aquest mandat no ha tingut capacitat de mostrar un perfil propi i ha estat supeditat a les polítiques del PSC.

Programa de mínims d'aliances per a un govern d'esquerres

El portaveu del CxC va explicar que la candidatura està oberta a posar-se en contacte amb qui comparteixi un programa de mínims per governar la ciutat. Tal i com han explicat a mitjans locals, els membres del CxC ja han mantingut alguns contactes i esperen concretar més en les pròximes setmanes.

Els elements mínims per construir la candidatura són: fer polítiques valentes contra les desigualtats socials, la recuperació de la gestió dels serveis privatitzats, aturar les polítiques especulatives amb la descontaminació dels abocadors i bloqueig del desenvolupament del Centre Direccional, l’aposta per un model econòmic de proximitat i cooperatiu i per l’ocupació pública i de qualitat. També s'ha destacat la impugnació del deute municipal, apostar per una gestió transparent i eficient amb una auditoria ciutadana a fons i posar totes les irregularitats en mans de la justícia apostant per la transparència i la participació activa de la ciutadania.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid