Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertats
Milers de persones es manifesten a Barcelona contra la “llei mordassa”

La Llei de seguretat ciutadana, aprovada la setmana passada al Congrés dels Diputats, que preveu sancions de fins a 600.000 euros per a determinades manifestacions al carrer.

20/12/2014 Drets i Llibertats

Sota el lema "Cap mordassa ens farà callar! Defensem els nostre drets" milers de persones s'han manifestat aquest migdia pels carrers centrics de Barcelona. La marxa ha començat a la plaça de la Universitat amb crits "Llibertat, repressió, llei mordassa no”.

Prèviament, a partir de les 10 h, han arrencat diverses “columnes” en direcció a la plaça de la Universitat. Hi havia convocatòries anunciades a la plaça de Sants, a la de la Concòrdia (les Corts), a la del Molino (el Poble-sec), a la d’Urquinaona, la de la Vila de Gràcia, al metro de Llucmajor (Nou Barris) i a la plaça d’Orfila (Sant Andreu).

La marxa ha començat a la plaça de la Universitat amb crits "Llibertat, repressió, llei mordassa no” i ha enfilat cap a la seu de la delegació del govern espanyol. Cap a dos quarts de dues els manifestants han arribat a l'encreuament del carrer Mallorca amb Roger de Llúria, i han intensificat el rebuig contra la “llei mordassa”, amb crits i nombroses persones amb la boca tapada amb cinta blanca han alçat càmeres de fotografia i mòbils per fer explícit que la polèmica llei del ministre Fernández Díaz és un “atac contra la llibertat d'expressió”.

El manifest de la plataforma Desob14, que convocava la protesta, sosté que l’aprovació de l’anomenada “llei mordassa” suposa “un fet realment greu i alarmant” i un “salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics”. De fet, entre els dissenys que acompanyaven als manifestants figurava una gran caricatura del dictador Francisco Franco amb l’expressió “Francostein”.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid