Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Llibertats
Manifestacions contra la "llei Mordassa" en diversos indrets de la nació

La seva aprovació  suposa un salt enrere de més de 40 anys en els drets civils i polítics fruit de dècades de mobilització i lluita.

19/12/2014 Drets i Llibertats

El proper dissabte hi hauran diverses mobilitzacions arreu dels Països Catalans i també al País Basc, Galícia, Castella i Andalucia contra el projecte de Llei Orgànica de protecció de la Seguretat Ciutadana, coneguda com a Llei Mordassa, que s´ha aprovat al Congrés dels Diputats i que pot ser aprovada pel Senat en un o dos mesos. Les manifestacions estan convocades per un munt d'organitzacions, sindicats, moviments populars i veïnals.

A Barcelona, la marxa començarà a les 12h a la plaça de la Universitat i a Tarragona  a les 18.00 hores a l'estatua dels Despullats. També hi hauran mobilitzacions a El Vendrell, Alcoi, Castelló, Villena i València.

En concret, la manifestació de València tindrà dos punts de convocatòria diferents, tots dos a les 18 hores. Sota el nom Manifestació Dia internacional dels drets de les persones migrants -Setena Marxa pel Tancament dels centres d'Internament d'Estrangers (CIE)-, partirà des de la plaça de l'Ajuntament, -on se sumaran columnes procedents d'altres barris com Orriols, Olivereta i Benimaclet- fins a la delegació de Govern -en el carrer Colom-, on esperaran concentrats els col·lectius contra la Llei Mordassa. En eixe punt, confluiran tots dos moviments que marxaran de forma conjunta fins a la porta del CIE de Sapadors.

Llei Mordassa suposa un salt enrere de més de 40 anys

Amb aquesta llei, sancionaran per ocupar la via pública i exercir el dret de manifestació o reunió si no es realitza la “comunicació” prèvia als cossos policials; manifestar-se davant del Parlament, o davant dels centres de salut, escoles o altres centres on es duguin a terme serveis bàsics; aturar desnonaments o fer escraches o ocupacions pacífiques d’entitats bancàries; ocupar espais abandonats i sense ús o participar en alguna de les seves activitats i enregistrar actuacions policials desproporcionades, entre altres.

A més a més, els anomenats agents de cossos i forces de seguretat podran: disoldre reunions i manifestacions, junt amb cossos de seguretat privada; retenir persones durant hores, registrar-les i obligar a despullar-se a la via pública si ho creuen convenient i expulsar directament les persones que hagin creuat la frontera, sense respectar el dret d’asil i el conjunt de normes internacionals en la matèria.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid