Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Ruptura independentista
Lluís Llach es posiciona amb un comentari sobre la polèmica CUP/Podemos

Llach es posiciona amb el comentari "La manera que la CUP té de fer política radical de base i compromís institucional de país, sí que és fer nova política. Chapeau i gràcies"

24/12/2014 Política

El cantant Lluís Llach ha fet un comentari avui al Twitter entorn de la batalla dialèctica i els atacs calculats de Pablo Iglesias contra David Fernàndez. Però en canvi no ha fet cap retret al partit d'Iglesias pel fet que hagi utilitzat de forma sistemàtica la cançó de "L'Estaca" als actes de Podemos, aspecte sobre el que no s'ha pronunciat.

Llach ha escrit que "La manera que la CUP té de fer política radical de base i compromís institucional de país, sí que és fer nova política. Chapeau i gràcies."

Amb aquest comentari Llach es posiciona de nou per la via de la política de ruptura, compromesa amb la lluita independentista i vinculada al teixit popular. El cantant va mostrar el seu suport a la “Crida a construir una candidatura unitària per la ruptura constituent” que es va fer pública fa unes setmanes, coneguda com la Crida Constituent #9N.

La CUP va emplaçar al dirigent de Podemos Pablo Iglesias a comprometre's públicament amb la celebració un referèndum d’independència a Catalunya a través d'una carta oberta aprofitant que Iglesias visitava Barcelona. Durant l'acte, el líder de Podemos va respondre de forma calculada un dard contra el representant de la CUP David Fernàndez: "No he vingut a Catalunya a prometre res a ningú. No em refio dels polítics que es van fent abraçades. Però sí que us prometo que no em veureu mai fer abraçades ni a Rajoy ni a Mas", un cop baix i directe contra la CUP per l'abraçada de David Fernández amb Artur Mas al final de la consulta del 9N.

Valora
Rànquings
  1. Alhora i la CUP
  2. L'empresari gironí Josep Campmajó s'exilia arran del cas Tsunami
  3. Sant Jordi era guerrer...
  4. Acte antirepressiu de la Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines (CACG)
  5. La “proposició de llei per la qual es regula la llibertat educativa”, del PP i VOX, empeny cap a la irlandització del valencià
  6. Ortésia Cabrera serà la cap de llista de les Terres de l'Ebre per la CUP
  7. La CUP–Defensem la Terra presenta la llista per les eleccions del 12 de maig per la demarcació de Girona, afirmant que surten a guanyar
  8. Agustí Barrera: "...el seu legalisme burocràtic no els va permetre entendre que una declaració d’independència és un acte revolucionari"
  9. Sergi Saladié encapçala la llista electoral de la CUP pel Camp i les Terres de l'Ebre
  10. La FAVB diu no a la Fórmula 1 al passeig de Gràcia
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid