Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
1989 Un policia espanyol mor en esclatar-li la bomba que estava fabricant

Un policia espanyol mor en esclatar-li la bomba que estava fabricant

06/12/1989 Tal dia com avui

El 6 de desembre de 1989 l'inspector de policia Francisco Solís Rolo, de 30 anys, va morir a l'hospital Prínceps d'Espanya, de Bellvitge (Hospitalet), a causa de les ferides que va patir quan manipulava substàncies explosives al seu domicili, situat a Sant Feliu de Llobregat. El seu fill de sis anys va resultar també ferit greu, raó per la qual va haver de ser intervingut a l'hospital de Sant Joan de Déu.

Es va especular sobre la possibilitat que el policia mort fos membre de Milicia Catalana (un grup armat ultradretà relacionat amb les forces de seguretat espanyoles). De fet, després de la desaparició de l’inspector de policia Francisco Solís l’organització Milicia Catalana no va cometre cap atemptat d'importància (una primera "desarticulació" ja havia estat pactada amb la policia espanyola l'any 1986 pel "dirigent" del grup Juan Carlos Criado).

L'últim atemptat d'importància de Milicia Catalana va ser el 4 de novembre d'aquell any quan va fer 3 atemptats simultanis. La matinada del 4 de novembre de 1989 tres artefactes explosius del grupuscle ultradretà Milicia Catalana van esclatar a la demarcació de Barcelona. Dos dels atemptats ultradretans van anar dirigits contra persones o entitats independentistes. Una contra el local de l’MDT de Manresa i l’altre contra la casa de Jordi Moners. El tercer atemptat va anar dirigit contra la Clínica Dexeus i va ser realitzat pel membre de Milicia Catalana Ignacio Mora Vilatella (posteriorment condemnat per pederàstia).

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid