Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
ESPANYOLISME
Detingut per pederàstia un exmembre de Milicia Catalana

Fa una setmana van detenir per pederàstia Ignacio Mora Vilatella un exmembre del grup ultradretà espanyolista Milicia Catalana que actualment exercia de capellà a un poble de Córdoba

06/05/2015 Política

Agents de la Guardia Civil van detenir dimarts de la setmana passada a un capellà de la localitat de Villanueva del Duque (Córdoba) per un presumpte cas d’abusos sexuals a una menor. Ignacio Mora Vilatella que es va ordenar sacerdot l'any 2012, va ser condemnat a principis dels anys '90 per l'Audiència Provincial de Barcelona a la pena de sis anys de presó acusat de participar en accions del grup ultradretà espanyolista Micilia Catalana, tot i que el Tribunal Suprem el va absoldre del delicte d'associació il·lícita. Mora era capellà al poble des de feia pocs anys i el bisbat de Córdoba coneixia el seu passat "d'activista" polític.


A mitjans anys ’80 Milicia Catalana va atemptar contra el local de la Crida a la Solidaritat a Girona i algunes clíniques de planificació familiar a més a més de reivindicar l’incendi de la muntanya de Montserrat. Al llarg de I‘any 1989, tres atemptats de Milicia Catalana atacaven locals del MDT: el de Palafrugell al mes de febrer, el local nacional situat al carrer Fontanella de Barcelona el mes de maig, i el local de Manresa el mes de novembre. En tots els casos els locals quedaren totalment destruïts i inutilitzables i les conseqüències dels atemptats foren importants. Ignacio Mora Vilatella va ser condemnat per l'atemptat contra la clínica Dexeus del 4 de novembre de 1989 (el mateix dia també van atemptar contra la seu de l'MDT de Manresa i la casa de Jordi Moners). Durant aquesta setmana cap mitjà de comunicació no ha esmentat els atacs contra locals d’organitzacions independentistes catalanes ni  l’ajuda que aquest grup armat ultra rebé de diversos organismes d'informació de l’Estat i la policia.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid