Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Assaborim la victòria i preparem el desenllaç
10/11/2014 Juli Cuéllar
Julia Cuéllar Gisbert, historiador i militant de la CUP de Mataró Julia Cuéllar Gisbert, historiador i militant de la CUP de Mataró

Per Juli Cuéllar Gisbert, historiador i membre de la CUP de Mataró

El 9 de novembre de 2014 ha estat un èxit de participació, que ha combinat la desobediència institucional amb l’autoorganització popular. En primer lloc representa una impugnació radical a les limitacions democràtiques imposades per l’Estat espanyol i, acte seguit, suposa la victòria de l’opció independentista. Tot i que el ball de xifres encara està obert, el SÍ-SÍ  ha guanyat de forma rotunda arreu del territori. Tothom que volia participar ho ha fet, per tant, la no participació no computa i no se la poden atribuir els contraris a la independència. Ras i curt: a la taula d’en Bernat qui no hi és no hi és comptat.

És absurd contraposar la voluntat democràtica amb una legalitat blindada per un sistema polític, judicial i mediàtic ancorat en la mentalitat dictatorial (franquista). Espanya ha estat i seguirà sent un estat imperialista, basat en la negació de la diversitat i en el saqueig de les seves perifèries. Això no es pot reformar, ni tan sols amb una eventual victòria de Podemos... L’alternativa del poble català és molt simple: independència.

En clau interna, però, l’esquerra independentista ha de fer autocrítica. Hem d’apropar-nos a la realitat de forma dialèctica i desempallegar-nos dels dogmes de fe. Hem fet  tard i poca pedagogia a favor del SÍ-SÍ en les conurbacions de Barcelona i Tarragona i això s’ha notat, i molt! Els resultats del 9N en aquests municipis i barris d’extracció popular s’han de millorar i això només serà possible si no abandonem el terreny de joc i si aparquem els debats estèrils. No ho perdem de vista: es tracta de guanyar!

Finalment, ara toca enfilar l’agulla de la proclamació de la independència i de l’inici d’un procés constituent que ha de concloure amb un referèndum sobre la constitució de la nova República Catalana.

Els resultats del 9N ens avalen, per tant, hem d’exigir eleccions anticipades de forma immediata, en les quals cal incloure com a punt programàtic prioritari la declaració unilateral d’independència en el màxim de llistes concurrents, i aquest esquema també l’hem de traslladar, sense demora, de cara a les municipals del 2015.

Guanyarem!

Valora
Rànquings
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid