Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
KURDISTAN
Kobanê comença a rebre ajuda

Segons informa la web Kurdiscat, els EUA han començat a fer arribar ajuda mèdica i militar a Kobanê.

20/10/2014 Internacional

L'ajuda fou enviada de forma aèria el vespre del 19 d'octubre i consisteix en 27 paquets d'armament, munició i medicines. La nota de CentCom (U.S. Central Command) aclareix que un Air Force C-130 "va entregar armes, munició i medicaments subministrats per les autoritats kurdes d'Iraq". Algunes fonts afirmen que les armes eren d’un estoc de l’antiga Unió Soviètica adquirit pels EUA i destinat originalment per a ser entregat al govern autonòmic del Kurdistan iraquià.Turquia s'ha oposat a l'entrega argumentant que la resistència kurda a Síria té vincles amb el PKK (tot i que una part de l'armament llençat en paracaigudes ha arribat per error a les mans de l'Estat Islàmic) . La setmana passada mentre avions de l'OTAN dels EUA ajudaven els aliats del PKK a Síria els avions de l'OTAN turcs bombardejaven les bases del PKK a Turquia.


D’altra banda un empresari kurd (propietari de l'empresa Chobani, especialitzada en iogurts grecs) ha donat 2 milions de dòlars en ajuda humanitària per Kobanê.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2023 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid