Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Moviment veïnal
L'Ajuntament de Barcelona cedeix a la pressió veïnal del Poble Sec

Ha suspès la tramitació de llicències i de comunicats i es compromet a iniciar la redacció d'un Pla d'Usos

02/10/2014 Drets i Llibertats

La Plataforma Som Paral·lel (Aturem el Pla Paral·lel) enten que aquesta suspensió no s'hagués produït sense la pressió veïnal dels darrers mesos. Tot i així, manifesta que "lamentablement, es tracta d'una mesura que arriba incomprensiblement tard, que té un abast limitat i que resulta insuficient". Ara bé, considera que la suspensió de llicències al barri és un important precedent que pot alimentar la lluita d'altres barris front a la massificació turística i els interessos especulatius que arrossega.

En el cas del carrer Blai, per exemple, en els darrers tres anys els veïns han vist com s'han donat llicències sense cap mena de planejament arribant a gairebé 60 bars i a una quarantena de terrasses en menys de 150 metres. Aquesta inacció del consistori ha generat greus problemes de convivència i descans, i ha suposat a més una transformació radical del teixit comercial que ha acabat posant en perill la pròpia supervivència del comerç tradicional i de proximitat.

Privatització l'espai públic a l'avinguda paral·lel

Sorprenentment, la suspensió de llicències exclou l'avinguda del Paral·lel, actualment en procés de reforma i en la que l'impacte del turisme encara no és tant evident com en altres punts del barri. La plataforma remarca que "aquest fet confirma que l'Ajuntament vol convertir l'avinguda en un nou eix turístic,una nova rambla, on es privatitzarà l'espai public i del qual els veïns i les veïnes quedaran exclosos. Des de la Plataforma, creiem que és un greu error no intervenir sobre el Paral·lel ja que aquest tipus de mesures tan sols són eficaces quan actuen de forma preventiva, i per això pensem que cal reenfocar inmediatament la reforma pensant en les necessitats dels barris. Així mateix, recordem que urgeix intervenir sobre la normativa d'ordenació de terrasses que tampoc es veu afectada per la suspensió".

Procés participatiu

Exigeixen un procés participatiu per elaborar un Pla d'Usos que reconegui la pluralitat del moviment veïnal i que sigui transparent, on les decisions que s'acordin puguin tenir caràcter vinculant. Per aquest motiu serà fonamental que aquest procés sigui liderat des del territori, que és qui millor coneix les necessitats dels barris i per això varem fer ja una proposta constructiva de pla participatiu a llarg termini des de la mateixa plataforma.

 

 


Valora
Rànquings
  1. La professora de l'UdG Esmeralda Úbeda torna a realitzar actes vandàlics unionistes
  2. Membres de La Forja i la CUP fan fora de Sant Pol els arrenca-llaços dels Segadors del Maresme
  3. Convoquen una concentració a Cotlliure per la justícia i les llibertats en protesta de la visita de Pedro Sánchez
  4. El suport de més de 50 organitzacions i desenes de comitès de suport fan preveure una vaga general massiva
  5. UB per la República se suma a la Vaga General
  6. Universitats per la República interromp el Word Law Congress per denunciar la “falsa justícia” espanyola
  7. La CUP-Crida per Girona denuncia manca de planificació del Departament d'Ensenyament davant del tancament del P3 de l'Escola de Font de la Pólvora
  8. Els Mossos detenen un militant de La Forja en el seu domicili a Badalona
  9. La CUP Mataró fa una crida a la mobilització general en defensa dels drets civils, socials i nacionals
  10. Denuncien que la Generalitat vulgui censurar l'acte de Jose Pàmies a Blanes
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2019 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid