Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
9N
"Esquerres pel SíSí" crida a mobilitzar-se diumenge per expressar que Ara és l’Hora

"Les esquerres sobiranistes volem votar en un referèndum decisori o en eleccions que vagin encaminades al mateix fi: un procés constituent cap a la república catalana"

16/10/2014 Política

"Esquerres pel SiSí" ha fet una crida ca tota la gent treballadora i al conjunt de la ciutadania a mobilitzar-se aquest diumenge 19 octubre a les 12’30, a la Plaça de Catalunya de Barcelona per expressar ben clarament que Ara és l’Hora, en un comunicat que han fet públic aquest vespre.

En aquest nou escenari, la plataforma remarca que les esquerres sobiranistes volen votar en un referèndum decisori o en eleccions que vagin encaminades al mateix fi: "un procés constituent cap a la república catalana", ja que "la voluntat de decidir de manera col·lectiva el nostre futur nacional republicà és inequívoca i majoritària", afegeix.

En aquesta línia, diu el comunicat que "ens manifestem i lluitem per la possibilitat de progressar juntes forces polítiques d’esquerres, sindicats, marees, amb una política econòmica i social per l’alliberament nacional i, doncs, contra les retallades constants de drets i de l’estat del benestar".

Ara bé, puntualitza que les institucions del poder espanyol (legislatiu, executiu, judicial, econòmic i mediàtic) estan totes concentrades, avui, en les mateixes mans, i són la causa de la dependència que pateixen els catalans.

Així com que, el poder és conformat per totes les oligarquies de l’actual Estat espanyol. També la catalana. "Aquest poder i les seves institucions són els qui neguen, obstinadament, el dret a decidir del poble català".

I és en en aquest sentit, argumenta la plataforma, que "davant aquest poder i les seves pressions, el president Mas i el govern de CiU han suspès la Consulta 9 N en els termes previstos i acatat la suspensió cautelar del TC, instada pel govern espanyol, amb el suport del PSOE i d’altres forces menors. La consulta que ara se’ns proposa no reuneix les condicions d’aquella acordada pel Parlament i acceptada per la societat civil mobilitzada".

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2020 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid