Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
CIE
Es recullen adhesions pel tancament del CIE de Barcelona

Un web recull adhesions pel tancament del CIE de Barcelona "on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions"

28/09/2014 Drets i Llibertats

El web "Tancarem el CIE de Barcelona" conté un manifest, al qual s'hi pot donar suport a través d'un formulari. Les adhesions poden ser individuals i d'entitats.

L'escrit exposa que "No entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones com tu -el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik-, hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi."

També conté una descripció del que és un CIE, "un espai totalment opac", que tal i com denuncien des del manifest les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, "on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions."

La campanya per l'eliminació d'aquest CIE i els de la resta  de l'Estat planteja que l’existència d’un CIE a Barcelona suposa "un dramàtic retrocés en el compliment dels Drets humans a la nostra ciutat i al nostre país: efectivament, els CIEs són incompatibles amb els Drets humans i amb la igualtat de les persones, i són totalment impensables en un nou model de país.

El web conté seccions descriptives i explicatives com "Què és un CIE?"  i "Què volem tancar i Què volem obrir?", així com una secció de i una altra de Bloc  i  Vídeos i fotos.

A la secció amb el nom de "Materials de comunicació" s'hi poden baixar cartells en versió digital, bànner i avatars que reclament el tancament del CIE.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid