Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
El CIE de València: una realitat silenciada?
29/04/2014 Hemeroteca
La primera edició de l’Anuari Mèdiacat, sobre els silencis mediàtics del 2010 va destacar com a tema més silenciat els maltractaments –morts incloses- que ocorrien al Centre d’Internament d’Estrangers (CIE) de Barcelona. Des de llavors les coses han canviat lleugerament –pel que fa a la cobertura informativa- i El Periódico fins i tot, en cert moment, va arribar a recollir signaturesper tal de reformar el model dels CIE.

Ara, però, aquestes mancances semblen retrobar-se a la premsa valenciana. El 15 d’abril pràcticament un centenar de persones retingudes al CIE de Sapadors van iniciar una vaga de fam per protestar contra les deportacions sense previ avís i les deplorables condicions de vida dins el CIE.

Els dos principals diaris de València a penes van fer una mínima cobertura del conflicte. Una mica millor en cas de Levante –amb una peça pròpia- i la publicació d’un breu d’agència d’escasses set línies en el cas de Las Provincias. Pel que fa a les ràdios, només Radio Valencia, afiliada a la Cadena SER, va informar del tema.

La cobertura va ser fins i tot millor a alguns mitjans de fora de València, com El País, El Mundo, Tele Cinco o El Periódico, encara que en general van limitar-se a publicar el teletip d’Europa Press, això sí, evitant-se el terrible titular de l’agència de notícies: “ONG diu que 97 interns de Sapadors (València) estan en vaga de fam i Policia ho nega”.

Però un cop passat el primer impacte l’interès mediàtic, ja de per si escàs, va decaure ràpidament. Tot i que la vaga va durar un mínim de nou dies, l’última notícia publicada que ha estat registrada va ser aquesta peça als informatius de La Sexta el 19 d’abril. Cap mitjà n’ha fet un seguiment posterior ni s’ha interessat per la continuïtat de la protesta o si aquesta havia aconseguit alguns dels seus objectius.

Tampoc va aprofitar-se el cas per contextualitzar l’existència dels CIE més enllà de reproduir algunes dades aportades pel comunicat de premsa de la plataforma pel tancament dels CIE, a excepció d’alguns digitals com La Marea o El Diario.es.

Valora
Rànquings
  1. Ha mort el lluitador independentista Quim Pelegrí i Pinyes
  2. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines provoca la desconvocatòria d’un acte organitzat per la Fundación Princesa de Girona
  3. Llibre i web per mantenir viva la memòria de Joan Rocamora
  4. La manifestació "Sant Jordi per la Llengua" finalitzarà a la plaça Comercial del Born
  5. La Coordinadora Antimonàrquica de les Comarques Gironines denuncia la col·laboració de l’Institut Santiago Sobrequés amb la Fundación Princesa de Girona
  6. La Fundació Randa-Lluís M. Xirinacs ha publicat un nou llibre “Demòtica. Autoorganització del poble”.
  7. Naix 'Lo Pregó de la Franja', nou mitjà digital de la Franja de Ponent
  8. Francesc Vilà tindrà una placa dedicada a l’Espluga de Francolí
  9. Més enllà del tarannà festiu, renaix la diada combativa per la llengua
  10. Estrena del primer himne republicà català: "La Campana" de 1838
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2025 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid