CIE
Es recullen adhesions pel tancament del CIE de Barcelona

Un web recull adhesions pel tancament del CIE de Barcelona "on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions"

28/09/2014 Drets i Llibertats

El web "Tancarem el CIE de Barcelona" conté un manifest, al qual s'hi pot donar suport a través d'un formulari. Les adhesions poden ser individuals i d'entitats.

L'escrit exposa que "No entenem ni acceptem l’existència de llocs on es poden retenir, fins a dos mesos, persones que no han comès cap delicte, sinó tan sols una falta administrativa, i fer-ho amb menys garanties que en una presó. Un espai on es vulneren de forma sistemàtica els Drets Humans, un lloc on ningú va poder evitar que persones com tu -el Jonathan, l’Idrissa, el Mohamed i l’Alik-, hi perdessin la vida o decidissin posar-hi fi."

També conté una descripció del que és un CIE, "un espai totalment opac", que tal i com denuncien des del manifest les organitzacions i institucions que vetllen pels Drets humans no poden accedir ni exercir cap control, "on els abusos i les agressions per part dels policies a les persones retingudes són freqüents, i on no es garanteix el dret a la tutela judicial per tal de poder denunciar aquestes situacions."

La campanya per l'eliminació d'aquest CIE i els de la resta  de l'Estat planteja que l’existència d’un CIE a Barcelona suposa "un dramàtic retrocés en el compliment dels Drets humans a la nostra ciutat i al nostre país: efectivament, els CIEs són incompatibles amb els Drets humans i amb la igualtat de les persones, i són totalment impensables en un nou model de país.

El web conté seccions descriptives i explicatives com "Què és un CIE?"  i "Què volem tancar i Què volem obrir?", així com una secció de i una altra de Bloc  i  Vídeos i fotos.

A la secció amb el nom de "Materials de comunicació" s'hi poden baixar cartells en versió digital, bànner i avatars que reclament el tancament del CIE.