Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Docents en lluita
El TSJIB anul·la el decret que regula el TIL a les Illes

El Tribunal accepta l'argument dels sindicats recurrents que el govern Bauzá va presentar una memòria d'anàlisi d'impacte normatiu que resultava insuficient per justificar l'aprovació del decret.

23/09/2014 Educació
La Sala contenciosa administrativa del Tribunal Superior Justícia de les Illes Balears (TSJIB) ha dictat avui tres sentències en les quals accepta els recursos presentats per CCOO, STEI i UGT i declara nul el Decret del Govern que regula el Tractament Integrat de les Llengües (TIL) als centres docents no universitaris de l'arxipèlag, segons informa el dBalears

Totes tres decisions han estat avalades pels cinc magistrats de la sala contenciosa, sense cap vot particular, i coincideixen a assenyalar que el Govern va eludir la seva obligació de sol·licitar un informe a la UIB malgrat que l'Estatut d'Autonomia consagra a la institució universitària com a òrgan consultiu preceptiu en tot el referent a la regulació de la llengua catalana.

Les sentències, contra les quals es pot interposar recurs davant el Tribunal Suprem, també accepten l'argument dels sindicats recurrents que el Govern va presentar una memòria d'anàlisi d'impacte normatiu que resultava insuficient per justificar l'aprovació del decret.

El TIL, implantat des de l'inici del passat curs escolar per establir l'ensenyament de català, castellà i anglès a parts iguals, trencant la vehicularitat de la llengua pròpia, ha estat la principal causa del conflicte entre la Conselleria d'Educació i bona part de la comunitat educativa.

La consellera d’Educació, Joana Maria Camps, s’ha referit al revés judicial i ha anunciat que es respectarà la sentència i s’estudiarà com aplicar-la. El cert és que no és la primera vegada que la justícia s’oposa a l’aplicació del TIL. El mateix TSJIB ja va suspendre’n l’aplicació cautelarment just abans de l’inici del curs passat, però el Govern va respondre-hi desenvolupant un decret ad hoc que n’apuntalava l’entrada en vigor i aplicació. Aquell decret, però, és el que aquest dimarts acaba de suspendre el mateix tribunal.

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid