Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
#JordiMartíDimissió
Noves accions de la CUP exigint la dimissió de Jordi Martí a les Festes de Sants

Tot a punt per l'inici de les Festa Major i la Festa Major Alternativa a Sants. Per la seva banda, la Burxa ha tret un especial en commemoració del 20è aniversari de la Festa Major Alternativa.

22/08/2014 Política

Durant el mes de juliol i agost ha continuat la campanya del nucli de la CUP Barcelona de Sants-Montjuïc exigint la dimissió del regidor de districte Jordi Martí per "destructor del nostre patrimoni, per mentider i per inútil". 

Ara la campanya se centrarà als actes de la Festa Major. Així, el proper dissabte a les 20h, hi ha convocada una concentració amb pancartes reivindicatives al pregó de la Festa Major de Sants, i en acabar, convidaran a una copa de cava a tot el veïnat que vulgui sumar-se a un brindis per la dimissió del regidor Jordi Martí. Poca estona després, a les 21h, iniciaran un cercarrers que anirà des del Casal independentista de Sants fins a l’escenari de la comissió de festes del carrer Vallespir de Baix, passant per un bon nombre de carrers engalanats. Diumenga, a les 14h, han organitzat un dinar popular de Festa Major al Casal Independentista de Sants.

20 anys de Festa Major Alternativa a Sants 

Aquest any 2014 la Festa Major Alternativa (FMA) celebrarà la seva 20ª edició. Coincidint amb aquesta efemèride, "La Burxa" ha tret un número especial on remarca aquest fet i també recull la programació d'enguany.

La publicació recorda que "va ser l'any 1995 quan els grups de joves més actius de l'època s'organitzaven al Centre Social de Sants en les primeres assemblees que donarien com a fruit un altre model de festes al barri. L'embrió de les actuals festes alternatives es presentava en societat davant mateix de les Cotxeres de Sants".

Actualment, comenta que "les alternatives estan totalment consolidades al barri i s'han convertit també en un punt de referència indiscutible de la ciutat. Al llarg d'aquests 20 anys han estat moltes les persones que s'hi han apropat, que s'han implicat o que simplement han donat un cop de mà per fer-ho possible. La festa s'ha fet gran i, després d'esdevenir nòmades durant més d'una dècada, la lluita per aconseguir un espai digne, com és l'actual Parc de l'Espanya Industrial, ha estat possible. La Festa Major Alternativa ha aconseguit compaginar la festa amb la reivindicació, ha recuperat i incorporat la cultura popular al seu programa i ha funcionat des del seu inici sense subvencions de cap mena, organitzada per comissions i assemblees i de manera totalment horitzontal".

Aquest model s'ha estès a altres barris i viles d'arreu. "Des de l'any 2006 s'agermanen amb dues Festes Alternatives del País Valencià (Festes Alternatives als Bous de Borriol a la Plana Alta i Festes de Vilallonga a la Safor) amb les que es fan intercanvis d'activitats i experiències i amb les que s'arriba a impulsar una Coordinadora de Festes Autogestionades a nivell nacional. També a Sants han aparegut uns altres models de festes, sovint gràcies a les iniciatives de determinats bars, locals, associacions o col·lectius, però sempre amb la voluntat d'oferir una proposta diferent, rica i variada. Aquestes iniciatives són ben rebudes en general, donat que any rere any hem pogut veure com moltes comissions de carrers anaven defallint fins desaparèixer. Aquest relleu, per tant, implica un nou impuls i un canvi generacional que permet alguna cosa més que la pròpia supervivència. En aquest sentit, la FMA se sent còmplice".

Programa

Festa Major i Festa Major Alternativa


Valora
Vídeos
Entrevista a Jordi Martí (II)
Segona part de l'entrevista al candidat de la CUP-AE per la demarcació de Tarragona, Jordi Martí
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid