Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Lluita institucional
La CUP inclou futbolistes d'elit a la comissió d'investigació del frau fiscal al Parlament

La intenció de la CUP-AE és impulsar al Parlament, junt amb amb forces com ICV-EUIA i ERC, una comissió per a fer net davant un llarg llistat de casos de frau fiscal, entre els quals els esportistes d'elit

27/08/2014 Política

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP-AE) vols que els futbolistes de renom també passin per una comissió d'investigació sobre frau fiscal. Una comissió a mida per a l'expresident Jordi Pujol, que s'estendria per a un llarg llistat de casos de frau fiscal, entre els quals els esportistes d'elit.

La intenció de la CUP-AE és impulsar al Parlament, junt amb amb forces com ICV-EUIA i ERC, una comissió per a fer net davant del frau fiscal. En aquest sentit el diputat David Fernàndez ha recordat que el programa del frau és molt greu perquè es tracta del "més gran saqueig anual organitzat que viu el país, al costat d'unes balances fiscals desequilibrades i injustes."

David Fernàndez ha indicat en una entrevista a l'ACN alguns dels noms que demanarà que passin per la comissió per haver estat presumptament implicats en casos d'evasió fiscal.

Vilaweb indica avui en una notícia que la candidatura independentista vol cridar perquè declarin davant la comissió esportistes com els jugadors del Barça "Leo Messi i Neymar da Silva; l'entrenador de l'equip, Luis Enrique Martínez; artistes com Montserrat Caballé, i empresaris com Núñez i Navarro, Carceller i Sanahuja." Segons aquesta notícia el diputat David Fernàndez vol fer seure a la comissió d'investigació del Parlament esportistes d'elit, però també una completa llista amb empresaris com "Demetrio Carceller pare i fill, propietaris de Damm; la nissaga Carulla, d'Agroaliment; o l'empresari De la Rosa, que era bastant amic de la nissaga Pujol".

Aquesta notícia també recorda que quan va esclatar el cas Pujol, el PP va reclamar al Parlament autonòmic una comissió d'investigació per a l'expresident de la Generalitat de la CAC i la seva família. En canvi, la CUP, ICV-EUiA i ERC van assegurar que, si es creava després de la previsible compareixença de Jordi Pujol, hauria d'incloure més casos i ampliar-se a una comissió dedicada al frau fiscal i l'evasió a Catalunya: una voluntat de fer net fins al final.

Per la CUP, tal i com han posat de manifest els seus diputats en declaracions als mitjans, el frau fiscal i l'evasió impliquen uns dels grans mals de la Catalunya actual: "Només els darrers dotze mesos, persones que passaven per ser la 'crème de la crème' de la societat catalana, l'elit, s'han vist investigades i condemnades per frau fiscal', ha comentat, tot afegint que darrere de tots aquests casos 'el que hi ha és una realitat de 16.000 milions d'euros anuals de frau fiscal, quatre vegades les retallades que s'han fet des del 2010."

 

 

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid