Accepto Aquest lloc web utilitza galetes -pròpies i de tercers- per recopilar informació estadística sobre la navegació i per mostrar publicitat. Per més informació, consulta el nostre avís legal.
Cas Pujol
Cas Pujol: La CUP demana "arribar fins al final" contra el frau fiscal català

La CUP denuncia que Jordi Pujol s'aculli a "l'amnistia fiscal" i vincula directament el frau fiscal continuat de la nissaga la dimissió d'Oriol Pujol

25/07/2014 Política

Després de saber-se la notícia que Jordi Pujol admet haver tingut diners de manera irregular i que demana perdó i es posa a disposició de les autoritats judicials, s'han conegut les primeres reaccions.

L'ex-president de la Generalitat de la CAC ha admès que disposava de comptes sense regularitzar a l'estranger, i a través d'un comunicat explica que l'any 1980 "va rebre una herència del seu pare destinada també a Marta Ferrusola i als seus fills."  Una persona de confiança va gestionar els diners fins que tots els fills van ser majors d'edat i que no "va trobar mai el moment adient" per a regularitzar la situació fiscal.

CUP: que se'n depurin totes les responsabilitats

Davant de l'anunci de l'expresident de la Generalitat Jordi Pujol,  la Candidatura d'unitat Popular (CUP) ha demanat que l'expresident sigui denunciat i que se'n depurin totes les responsabilitats, denunciant alhora que l'expresident anunciï que s'ha regularitzat el frau en base a la vergonyant i privilegiada amnistia fiscal –sense cap conseqüència penal i en condicions avantatjoses– decretada pel PP cap a les rendes més altes. Per a la CUP, el reconeixement explícit de l'expresident està directament vinculat a la recent dimissió d'Oriol Pujol com a secretari general de CDC i diputat al Parlament. 

Falten noms: fins a 1.500

La candidatura independentista apunta a la seva nota de premsa que "El frau fiscal català, via paradisos fiscals, blanqueig de capitals i enginyeria comptable és una xacra que cal combatre sense pal·liatius. Fonts sindicals eleven a 16.000 milions d'euros el frau fiscal català anual." 

I destaca que aquesta notícia es doni "enmig de la crisi, les retallades i la desesperació de molta gent."

Entre les dades que recull la CUP per denunciar l'acumulació de diner als paradisos fiscals afirmen que "L'any 2010 es van descobrir 3.000 comptes opacs, per valor de 8.000 milions d'euros, i que afectaven 1.500 persones milionàries. A dia d'avui, coneixem els noms de Botin i Pujol: falten 1.498 noms."

Valora
Segueix-nos
Subscriu-te al butlletí
(cc) 2006 - 2024 · Comitium Suite · Dissenyat per Fuksia · Equip de Llibertat.cat - Avís legal - correu@llibertat.cat · XHTML vàlid